Добре дошли в нашия магазин!

Категории

Връзка с нас : 0886 373972

View My Stats

Новини

Как да изберем електрическа лебедка, лебедка за джип или пътна помощ

Дата: 02 Юли 2024

Как да изберем електрическа лебедка, лебедка за джип или лебедка за пътна помощ

Когато избирате лебедка, първото нещо което трябва да определите е за какво ще я ползвате ! Ако ще използвате машината си само за излети и леки преходи по пътища (каквито и да са) тогава най-вероятно ще ви свърши работа малка лебедка, която да ви помогне в някоя неприятна ситуация, която иначе ще наложи издирване на местни жители, бутане и т.н. В този случай основните критерии са размери, тегло и консумация както и съответните приспособления за закачане и подаване на ток.

Дори и за по-тежък автомобил от рода на Defender в такава ситуация може да помогне и лебедка от порядъка на 3000 lb. Но за да бъда разбран правилно става въпрос за малка помощ на сравнително лек наклон и без никаква дълбока кал. Естествено в такива ситуации може да свърши работа и една добра ръчна лебедка или най-добре Hi-Lift със съответните приспособления към него за теглене.


Ако става въпрос за по-сериозни излизания извън пътя правилата за избор на лебедка се променят рязко. Избира се така:

1. Определяте общото тегло на вашият автомобил, което значи напълно зареден с всички течности + пълният му товар (и хората) + всички допълнителни приспособления включително и теглото на лебедката.
2. Получения резултат се умножава с коефициент 1.3 до 1.8 в зависимост от това в каква ситуация се очаква да се наложи теглене. Ако автомобилът е затънал в 50+ сантиметра кал имайте в предвид, че лебедката освен горните тегла трябва и да преодолява кална маса със съпротивление достигащо до няколко тона!!!
3. Избирате лебедка, която да може да осигури необходимото усилие, което сте получили по горните сметки като ако имате и спортни амбиции следва да се ръководите само от резултатите на най-горния слой на навиването на въжето, защото в противен случай ще трябва или да ползвате полиспаст или да пре-закачате въжето постоянно, което е загуба на време. Имайте в предвид че всички данни за усилие което дават производителите на лебедки се отнасят само за първия слой – Като пример ще дам лебедка TITAN 13500 която на първия слой осигурява усилие от 6186 кг а на последния (4-ти) 3792 кг. 
4. Проверявате дали вашият автомобил може да позволи монтажа на такава лебедка като тегло, място, електро-система и т.н.

Ако нямате спортни амбиции и имате проблем с мястото или монтажа бихте могли да намалите изискванията към лебедката за сметка на постоянното използване на полиспаст, но тогава не забравяйте, че нямате никакъв запас и можете да претоварите лебедката много лесно.

За да илюстрирам горните сметки ще дам пример с автомобил Лада Нива и подходящата за него лебедка:

1610 кг. (максимално допустимата маса)

Х 1.3 = 2093 кг.
Х 1.8 = 2898 кг.

В случая избора ще бъде между от 4500lb без резерви до към 9000 lb за супер ултимативни спортни изпълнения.

За чисто туристическо предназначение и осигуряване на спокойствие и 3000lb са напълно достатъчни.


Тук обаче се появяват и други проблеми от рода на начин за закрепване и осигуряване на необходимото захранване. Ако лебедката трябва да бъде лесно демонтируема следва да се направи и съответната основа и средства за прикачане. Може и 9000lb лебедка да се направи лесна за демонтаж, но пък се сещайте как се пренасят 40 кг. От багажника до отпред. Не че не може само е малко трудно . Освен всички останали елементи много внимателно следва да се проектира и основата за закачане на лебедката, защото усилията, които тя осигурява не са никак за пренебрегване и могат да доведат до трагични последици включително и откъсване на елементи на автомобила, сериозни повреди включително и опасни наранявания.

Винаги помнете, че лебедки са мощни уреди, който помагат, но може и да причинят сериозни щети и наранявания при неправилна употреба. 

 

Водещи продукти

 

Ръчна лебедка 540kg / 1200LB с 10м стоманено въже - за автомобил - лодка - ATV - платформа - 00520 | Rudimpex.com
Ръчна лебедка 907 кг / 2000LB winch с 10 метра стоманено въже - за автомобил - лодка - ATV - платформа - 00518 | Rudimpex.com
Ръчна лебедка 1361кг / 3000LB с 10м стоманено въже - за лодки - ATV - платформи - 005170
Универсална стоманена планка за монтаж на лебедка от 8000 lbs do 13500 lbs | Rudimpex.com
Лебедка 2000 lbs , 907 кг, 12V, електрическа - с дистанционно, въже 6 метра/ 4 мм, за лодки - АТВ | Rudimpex.com
Електрическа лебедка Titan 3000 Lbs, 12V, 1361kg, 1.8 kw - стоманено въже 14 метра/4.8 мм - с дистанционно и планка за монтаж- за лодки - АТВ - 2 години гаранция| Rudimpex
Електрическа лебедка EW5000 - за ATV и лодки - 2500кг / 5000 LB - 12V - стоманено въже 15 метра - безжично дистанционно - планка за монтаж - водач | Rudimpex.com
Лебедка 6000lbs - 2721 kg - 12V - 2.2KW - 2.9 к.с - електрическа - стоманено въже 15 метра/ 6.4 мм + безжично дистанционно, тегло 18 кг - гаранция | Rudimpex.com
Лебедка 8000 lb (3630kg) с усилен редуктор - електрическа - 12V / 5.5hp / 4.4kw -въже 24 метра/8.1 мм- тегло 34 kg - гаранция | Rudimpex.com
Електрическа лебедка за голям джип и пътна помощ G13500W - 12 V - 13500 Lbs / 6136 кг. - 4.5 kw - 6 к.с. - стоманено въже 26 метра / 9.5 мм + безжично дистанционно - гаранция | Rudimpex
24V Електрическа лебедка за голям джип и пътна помощ G13500W - 24 V - 13500 Lbs / 6136 кг. - 4.5 kw - 6 к.с. - стоманено въже 26 метра / 9.5 мм - 4x4 - Off-road - Гаранция | Rudimpex.com
Лебедка със синтетично въже 5443 кг / 12000 LB - 12V - синтетично въже 28 метра - безжично дистанционно - джойстик - 4x4 - Off-road
Лебедка 17500Lbs, електрическа 12 V, 7938 кг , 4.5 kw, 6 к.с. - стоманено въже 26 метра / 9.5 мм - 4x4 - Off-road | Rudimpex.com
   

 

 

  ПОРЪЧАЙТЕ ОНЛАЙН или ПО ТЕЛЕФОН : 0886 373972, 0887 595377

 

Електрически лебедки най-ниски цени в България от директен вносител Рудимпекс ООД

 

Голямо разнообразие от качествени електрически лебедки за Вашите нужди: лебедки за пътна помощ, електрически лебедкилебедки за АТВ, лебедки за джип, лебедки за камион, лебедки 12V, лебедки 24V всичко това може да откриете тук. Гаранционен и извънгаранционен сервиз на електрически лебедки. Резервни части за електрически ебедки. Доверете се на качеството и професионализма които предлагаме. Най-ниски и изгодни за вас цени в България. Рудимпекс ООД е директен вносител на електрически лебедки. Продажба на едро и дребно. Търсим партнъори по градовете. Бърза доставка до 24 часа.

 

Какво да изберем - храсторез, моторна косачка или трактор за косене ?

Дата: 27 Юни 2024

 
 

Има три вида машини, които покриват всички дейности за косенето и почистването на перфектната зелена морава. Истината е, че гъстата и сочна трева зависи до голяма степен и от машините с които косите. В практиката, избора на правилната машина ще направи работата в градината по-приятна и отпускаща и ще даде по-добри резултати. Ето няколко препоръки как да изберем правилното оборудване:

Тример за трева, Моторна коса, Храсторез

Това е машината, която се използва при повърхности с препятствия (ниски стени, огради, стълби и др.), а също така при неравна повърхност и наклонен терен.

Храсторезите се използват за косене на трева, плевели и подрязване на храсти в места недостъпни за други машини. Някои храсторези, ако са комплектовани със специални приставки може да бъдат използвани за кастрене на високи и ниски клони на дървета и овошки, подравняване на средна височина жив плет и обработване на малки участъци засадени със зеленчуци.

 

Бензинова косачка

Парковите косачки са предназначени за различни видове повърхности. Трябва само да изберете най-подходящата машина от следните: за домашно ползване (малки градини и поляни), за професионална употреба, незаменими машини, когато се налага да косите големи тревни площи или неравни повърхности със скатове и хълмчета. Някои модели са със самоход, което много улеснява работника при косене на големи пространства и пресечен терен.

Ако косачката има приспособление за насичане на тревата (mulching) силно намалява нуждата да се изхвърля окосената трева, тъй като тя се раздробява на ситни частици и пада на повърхността, помага за задържане на влагата и подхранва тревния пласт.

 

Градински трактор

Тези машини са идеалното решение за много големи градини, паркове и обществени места за отдих.

Със изключително здрава конструкция, но и лесни за управление, градинските трактори имат малък радиус за завиване, което улеснява маневрите сред дървета и храсти. Обикновено връзката с коша за събиране окосената трева е разположена отстрани или отзад на трактора. Както и при парковите косачки, градинските трактори лесно могат да бъдат приспособени да работят с комплекта за насичане на тревата (mulching).

Как да изберем генератор за ток

Дата: 20 Юни 2024

НЕОБХОДИМАТА МОЩНОСТ

За да определите кой ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК е най-подходящ за Вашето приложение, обърнете внимание на табелките с данни за реалните характеристики на мощността. Запознайте се с таблицата по-долу като бърз справочник за прилаганите мощности:

 

 

ВИДОВЕ ПРИЛОЖЕНИЯ

За да определите кой тип генератор е подходящ за Вашите нужди, първо определете категорията на "натоварване" на уреда. Има три вида натоварване:

 

РЕЗИСТИВНО НАТОВАРВАНЕ

Резистивното е от най-простите натоварвания, които можете да свържете с генератор. Те имат стабилна консумация на енергия (не е необходима допълнителна мощност при стартиране). Производителността на уреда не зависи от качеството на произведената енергия, т.е. от формата на вълната или от честотната стабилност.

Примери за резистивни натоварвания са:

 • Осветително тяло
 • Тостер
 • Електрическа печка

 

РЕАКТИВНО НАТОВАРВАНЕ

При реактивното натоварване има електромотор. Производителността на мотора в голяма степен зависи от качеството на захранващото напрежение, т.е. от формата на синусоидата и стабилната честота. Некачествената електрическа енергия води до вибрации и следователно ниска производителност на електрическия двигател. Това означава, че моторът не може да постигне максимални обороти или въртящ момент, което води до прегряване и в крайна сметка до по-кратък живот. Освен това, реактивните натоварвания изискват допълнителна мощност в началото, но значително по-малко енергия след като двигателят стартира.

Примери за реактивни натоварвания са:

 • Електроинструменти
 • Хладилник / фризер
 • Климатик

Инструменти като триони или бормашини са "реактивни натоварвания" и по време на работа натоварването може да е малко, но началното натоварване може да варира между 2 и 5 пъти повече от текущото натоварване.

 

ЕЛЕКТРОННИ НАТОВАРВАНИЯ

Електронните натоварвания са от уреди, които съдържат електроника и са силно чувствителни към качеството на електрическата енергия. Тези уреди изискват стабилна електроенергия за да функционират правилно и продължително.

Примери за електронни натоварвания са:

 • Компютър
 • Телевизор
 • Hi-Fi техника

 

ТИП НАТОВАРВАНЕ И ТЕХНОЛОГИЯ НА ГЕНЕРАТОРА

Последващата таблица показва препоръчителната технология за всеки тип натоварване:

 

 

КАЧЕСТВО НА ПРОИЗВЕДЕНОТО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

Каквито и натоварвания да имате при включване, високото качество на електричеството ще повиши продължителността на живот на Вашия уред. Реактивните товари изискват много високо качество на електроенергията за по-добра производителност. Електронните товари дори може да не заработят, ако качеството на електроенергията не е достатъчно високо.

За да се постигне високо качество на произвежданата електроенергия, е необходимо добро регулиране на напрежението и мощността.

Има няколко различни технологии за регулиране на напрежението и мощността на генераторите, всяка с различно предимство:

 

КОНДЕНЗАТОР / ИНДУКТИВНО

Кондензаторните или индуктивните генератори са най-популярните в индустрията. Простотата на технологията прави тези генератори ефективни и
надеждни. Идеални са за приложения с резистивни натоварвания.

 

Много Хонда генератори са с автоматично регулиране на напрежението или AVR. Регулирането на мощността е по електронен път, което дава възможност за по-голяма стабилност на напрежението и честотата. AVR помага на изходното напрежение да е постоянно и по-малко зависимо от
натоварването. Това означава по-малко намаляване на мощността. AVR значително подобрява производителността и живота на захранвания уред.

 

Дигиталното автоматично регулиране на напрежението (D-AVR) има значително предимство пред традиционния AVR, осигурявайки по-гладко и ефективно производство на електрически ток. Тази нова технология има редица предимства пред AVR, като например свеждане до минимум трептенето на светлината.

 

Цикло-конверторна технология се базира на инверторната технология, но използва опростена електронна система за контрол на напрежението. Циклоконверторните генератори са компактни и леки, като осигуряват по-високо качество на електроенергията от AVR генераторите, като произведеното количество електрическа енергия не е пряко свързано с оборотите на двигателя. Тези генератори са идеални както за промишлени, така и за развлекателни приложения, свързани със свободното време.

 

Инверторните генератори, дават високо качество чиста енергия и не са зависими от оборотите на двигателя. Тази модерна технолигия дава възможност за изключително компактен продукт, с алтернатор почти половината от размера на този на традиционните
генератори. Идеални за захранване на много чувствителни електронни уреди като компютри, инверторите предоставят оптимизирана електроенергия за
реактивни и електронни натоварвания, осигуряват най-добра производителност и дълъг живот на захранваните уреди. Инвертор генераторите предлагат редица други предимства, включително и по-малко шум, по-ниско тегло и по-голяма икономия на гориво в сравнение с традиционните модели.

 

НИВО НА ШУМ

Повечето генератори имат обозначение за нивото на шум. За всяко увеличение с 10 децибела, нивото на шум е 10 пъти по-високо, но за ухото звукът е само два пъти по силен. Например, един генератор, който работи на 70 децибела е два пъти по-шумен от генератор, който работи на 60 децибела.

 

ПРЕНОСИМИ И КОМПАКТНИ

Помислете как ще пренасяте и съхранявате генератора. 

Технологията позволява нашите генератори да бъдат по-малки и по-леки, така че Вие да можете да захранвате Вашите продукти където и да отидете.

 

ИКОНОМИЧНОСТ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА РАБОТА

В идеалния случай, Вие трябва да търсите генератор, който не само предлага производителност и надеждност, но също и нисък разход на гориво и дълъг живот. Нашите генераторите имат редица характеристики, които отговарят на тези нужди.

Инверторните генератори автоматично регулират скоростта на двигателя за да съответства на нужната мощност. Това дава възможност за максимална горивна ефективност.

 

МОНОФАЗЕН ГЕНЕРАТОР ИЛИ ТРИФАЗЕН ГЕНЕРАТОР 

Трифазните генератори са необходими само при консуматори, изискващи трифазно електрозахранване. Тези консуматори имат 4 връзки ( 3 фази + земя), което е различно от стандартните приложения с 3 връзки ( 2 фази + земя). Трифазните консуматори обикновено имат изисквания за по-висока мощност (над 3 kW). Пример за това са въздушните компресори, промишлените машини, пътностроителната техника, помпи с високо налягане и т.н.

За мощни електродвигатели, трифазните генератори осигуряват по-добро ускорение в съчетание с намаляване на шума и вибрациите, в сравнение с монофазен електрически двигател.

 

МАКСИМАЛНА ИЛИ НОМИНАЛНА МОЩНОСТ

Генераторите често се рекламират с тяхната максимална мощност. Но вие ще видите също и "номинална мощност" в тяхната спецификация.

 

МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ

Максимална мощност е тази, която генераторът може принципно да произвежда за кратък период от време.

 

НОМИНАЛНА МОЩНОСТ

Мощността, която генераторът може да произвежда за дълъг период от време, обикновено е 90% от максималната мощност. По принцип, използвайте данните за номинална мощност, за да определите дали един генератор ще бъде в състояние адекватно да задоволи с мощност Вашите уреди.

 

Заваряване на алуминий

Дата: 14 Мар 2024

Заваряването на алуминий е изпълнено с някои специфични предизвикателства поради особеностите на този метал. Алуминий има ниска топлоемкост и висока топлопроводимост, което го прави по-чувствителен към топлинни деформации. За успешно заваряване на алуминий с TIG (Tungsten Inert Gas) заваръчен процес трябва да спазвате няколко стъпки и техники:
1. Подготовка на повърхността: Почистете алуминиевата повърхност от масла, греси, боя и оксидация, използвайки четка, шкурка или почистващ разтвор.
2. Използвайте подходящи настройки: Настройте TIG заваръчната машина за работа с алуминий. Това включва избор на AC (променлив ток) режим, като се уверите, че настройките за честота и баланс на тока са подходящи за материала и дебелината.
3. Подходящ газ: Защитният газ трябва да бъде чист аргон (Ar) или смес от аргон и хелий (Ar/He), който се използва за защита на дъгата и заваръчната зона от въздуха.
4. Използвайте алуминиев тел: За заваряване на алуминий използвайте алуминиев тел с подходящ диаметър, който е предназначен за TIG заваряване на алуминий.
5. Първоначално стартиране на заварката (Tack Welding): За фиксиране на работните части на място, извършете кратки заварки (tack welds) на двата края на областта, която трябва да бъде заварена.
6. Техника на заваряване: Заварявайте с плувно движение, като поддържате постоянна дъга. Не натискайте електродата прекалено към материала, за да избегнете прекалено голяма топлинна входяща мощност.
7. Контролирайте топлината: При заваряване на алуминий е важно да контролирате топлината и да не допускате прегряване на материала. Това може да се постигне чрез настройка на тока и скоростта на подаване на тела.
8. Премахнете оксидационната кора: След заваряване, премахнете оксидационната кора от горната страна на заварката.
9. Практика и обучение: Заваряването на алуминий изисква практика и опит. Не се притеснявайте да упражнявате и тествате различни настройки и техники, преди да работите по истински проекти.
10. Заваряването на алуминий с TIG заваръчен процес изисква внимание към детайлите и практика. Важно е да научите как да контролирате топлината и да използвате правилните настройки за успешни заварки. 
 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на TIG апарати за заваряване на алуминий. Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество TIG Апарати. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

Рудимпекс ООД- Качество на отлични цени. 

 

Водещи продукти

 
 
 
Евро шланг за аргон , за телоподаващо устройство с функция аргон, TIG LIFT - 6 метра с 3 броя дюзи
3 в 1, Телоподаващ апарат MIG160А - Инверторен електрожен MMA160А - Електрожен с аргон LIFT TIG 160A, Комбиниран | Rudimpex.com
4 в 1, Телоподаващ апарaт MIG 285A - Инверторен Електрожен MMA 285A - Електрожен с аргон LIFT TIG 285A - Плазма за рязане CUT 40A, Професионален, Комбиниран | Rudimpex.com
Професионален аргонов заваръчен апарат за алуминий TIG 200A, AC / DC, Pulse, с функция електрожен | Rudimpex.com
   

Най-добрите инверторни електрожени

Дата: 07 Окт 2023

Изборът на най-добър инверторен електрожен зависи от вашите конкретни нужди и бюджет. Възможно е да има различни модели и марки, които са подходящи за различни видове заваръчни задачи. Тук са някои от популярните марки и модели инверторни електрожени, които са известни със своята надеждност и ефективност:
 
1. Lincoln Electric Invertec V205-T AC/DC: Този инверторен електрожен е известен с възможността си за работа с различни видове електроди и AC/DC функция за заваряване на алуминий. Той предлага висока стабилност и контрол и е подходящ за професионални заварчици.
 
2. Miller Electric Maxstar 210 DX: Този модел предлага множество настройки и функции, включително AC/DC заваряване, различни режими за заваряване и лесен транспорт. Той е подходящ както за домашни, така и за професионални приложения.
 
3. ESAB Miniarc Rogue ES 180i: Този компактен инверторен електрожен предлага висока мобилност и е подходящ за малки и средни заваръчни задачи. Той се отличава с лесна настройка и употреба. 
 
4. Hobart Handler 210 MVP: Ако търсите инверторен MIG/MAG заваръчен апарат, този модел на Hobart е стойностен избор. Той предоставя разнообразни настройки и възможност за работа с различни метални проволоки.
 
5. Everlast PowerTIG 250EX: Този инверторен TIG заваръчен апарат предлага високо качество на заварките и впечатляващи функции за контрол. Той е подходящ за заваряване на различни материали, включително алуминий.
 
Преди да изберете конкретен модел, е важно да определите вашите конкретни нужди и бюджет, както и да проведете изследване и да прегледате отзивите на потребителите. Също така, обърнете внимание на гаранцията и следпродажбената поддръжка, която предлага марката. 
 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на Инверторни електрожени. Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество Инверторни Електрожени. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

Рудимпекс ООД- Високо Качество на отлични цени. 

 
 
Списъчен вид 

Разлика между телфер и лебедка

Дата: 04 Окт 2023

Телфер и лебедка са две различни механични устройства, използвани за подемане и преместване на товари, но те имат няколко съществени разлики. Ето някои от тези разлики:
 
1. Конструкция и работен принцип:
 
Телфер: Телферът е електрически или ръчен уред, който използва кабели или вериги, обвити около въртящи се барабани или колела, за да подеме и пренесе тежки товари. Телферите са обикновено по-мощни и предназначени за постоянна или често срещана употреба.
Лебедка: Лебедката може да бъде ръчна или електрическа и използва метална верига или стоманена въжета, които се навиват на ръчна въртяща се ръкохватка или на електрически мотор. Лебедките са обикновено по-малки и по-леки и се използват за по-леки или рядко срещани задачи.
 
2. Мощност и товароносимост:
 
Телфер: Телферите са с по-висока товароносимост и могат да подемат големи и много тежки товари. Те са предназначени за интензивна употреба в индустриални и тежки приложения.
Лебедка: Лебедките са по-подходящи за леки или средни товари. Тяхната товароносимост обикновено е по-ниска в сравнение с телферите.
 
3. Употреба и приложение:
 
Телфер: Телферите се използват в промишлеността, строителството, доковете, складовете и други места, където е необходимо подемане и преместване на тежки и големи товари. Те са част от оборудването на кранове и подемни устройства.
Лебедка: Лебедките се използват за по-леки задачи, като подемане на тежести на строителни места, лодки, при ръчно изваждане на автомобили и други подобни приложения.
 
4. Скорост и прецизност:
 
Телфер: Телферите обикновено предлагат по-голяма скорост и по-голяма прецизност при подемане и преместване на товари, което ги прави подходящи за сложни индустриални операции.
Лебедка: Лебедките обикновено са по-бавни и по-малко прецизни в сравнение с телферите. Те се използват за по-прости задачи, където скоростта и прецизността не са толкова важни.
Общо взето, изборът между телфер и лебедка зависи от конкретните нужди и приложения. Телферът е по-подходящ за интензивни индустриални операции, докато лебедката е подходяща за по-леки и рядко срещани задачи.  
 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на лебедки. Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество Лебедки Титан. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

Рудимпекс ООД- Качество на отлични цени. 

 
 

Водещи продукти

Ръчна лебедка 1200 либри / 540 кг
Ръчна лебедка 2000 либри / 907 кг
Ръчна лебедка 3000 Либри / 1361кг
Универсална стоманена планка за монтаж на лебедка от 8000 lbs do 13500 lbs | Rudimpex.com
Лебедка 3000 Либри, 1361 кг, 12V, електрическа, Titan
Лебедка 5000 либри, 12 V, електрическа - за ATV и лодки - 2500кг / 5000 Lbs - стоманено въже 15 метра - безжично дистанционно - планка за монтаж - водач | Rudimpex.com

Лебедка 3000 Либри, 1361 кг, 12V, електрическа, Titan

Цена: 179.00лв.
Каталожна цена: 219.00лв.
Отстъпка: 40.00лв. (18.26%)
 
Лебедка 6000 либри, 12V, електрическа - 2721 kg, 2.2KW - 2.9 к.с - стоманено въже 15 метра/ 6.4 мм + безжично дистанционно, тегло 18 кг - гаранция | Rudimpex.com
Електрическа лебедка за голям джип и пътна помощ G13500W - 12 V - 13500 Lbs / 6136 кг. - 4.5 kw - 6 к.с. - стоманено въже 26 метра / 9.5 мм + безжично дистанционно - гаранция | Rudimpex
Лебедка 8000 Либри (3630kg) с усилен редуктор - електрическа - 12V / 5.5hp / 4.4kw -въже 24 метра/8.1 мм- тегло 34 kg - гаранция | Rudimpex.com
24V Електрическа лебедка за голям джип и пътна помощ G13500W - 24 V - 13500 Lbs / 6136 кг. - 4.5 kw - 6 к.с. - стоманено въже 26 метра / 9.5 мм - 4x4 - Off-road - Гаранция | Rudimpex.com
Лебедка 12000 Либри, 12V, електрическа, със синтетично въже, Titan
 

Лебедка 12000 Либри, 12V, електрическа, със синтетично въже, Titan

Цена: 699.00лв.
Каталожна цена: 849.00лв.
Отстъпка: 150.00лв. (17.67%)
 

Какво телоподаващо да си купя

Дата: 02 Окт 2023

Изборът на MIG/MAG телоподаващо устройство зависи от вашите специфични нужди, работни условия и бюджет. Важно е да се обърне внимание на следните фактори, когато избирате такова устройство:

 

1. Мощност и работно напрежение: Разгледайте каква мощност и работно напрежение са необходими за вашите приложения. За по-големи и тежки заваръчни работи може да са необходими по-мощни модели.

2. Диаметър на телa: Разгледайте какъв диаметър на тела съответства на вашите нужди. Например, ако трябва да заварявате по-дебели или по-тънки метални материали, изборът на правилния диаметър на тела е важен.

3. Две или четири ролки (ролери):  Обикновено телоподаващите устройства имат две ролки (една горна и една долна), но в някои случаи могат да имат и четири ролки (две горни и две долни).

4. Функции и настройки: Проверете какви функции и настройки предоставя устройството, като например регулиране на скоростта на подаване на тел, регулируем таймер, дължина на изгаряне и др.

 

5. Допълнителни аксесоари и опции: Някои модели са снабдени с допълнителни опции и аксесоари, като удължителни маркучи, различни типове горелки и др.

6. Бюджет: Определете си бюджет и се опитайте да намерите устройство, което отговаря на вашите изисквания и попада в него.

7. Марка и надеждност: Избягвайте непознати и ненадеждни марки. Винаги е добре да се консултирате с професионалисти или колеги, които имат опит с заваряване, за да получите препоръки за надеждни марки и модели.

8. Гаранция и обслужване: Уверете се, че устройството предоставя добра гаранция и има лесно достъпно обслужване и резервни части.

9. Зависимо от вашите конкретни нужди, може да се наложи да се консултирате с професионалисти в областта на заваряването, за да изберете най-подходящото MIG/MAG телоподаващо устройство за вашата работа.  

 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на телоподаващи устройства.Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество телоподаващи устройства. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

 

Рудимпекс ООД- Качество на отлични цени. 

 

 

Водещи продукти

 

 

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13
Tелоподващо устройство и инверторен електрожен,комбинирано 2 в 1 MIG/MMA, 160А, за безгазово заваряване | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, 160А, 6.8 kVA, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA, Аргон | Rudimpex.com

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13

Цена: 30.01лв.
Каталожна цена: 40.00лв.
Отстъпка: 9.99лв. (24.99%)
 
3 в 1, Телоподаващ апарат MIG160А - Инверторен електрожен MMA160А - Електрожен с аргон LIFT TIG 160A, Комбиниран | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA/ Аргон, 200А, 7,5 kVA, професионално | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство MIG 250A - Инверторен електрожен MMA 250А, 12.1 kVA , Професионално, Комбинирано | Rudimpex.com
4 в 1, Телоподаващ апарaт MIG 285A - Инверторен Електрожен MMA 285A - Електрожен с аргон LIFT TIG 285A - Плазма за рязане CUT 40A, Професионален, Комбиниран | Rudimpex.com
   
 

Качествени инверторни електрожени

Дата: 25 Сеп 2023

Качествените инверторни електрожени зависят от конкретните ви нужди и бюджет. При избора на инверторен електрожен трябва да вземете предвид няколко важни фактора, включително мощността на апарата, видовете заваръчни процеси, които поддържа, и качеството на изграждане. Ето няколко инверторни електрожени, които се считат за качествени и са популярни сред заварчиците. 
При избора на инверторен електрожен апарат е важно да разгледате подробно характеристиките и функциите на моделите и да сравните техния ценови клас. Също така, обърнете внимание на марката и гаранцията, която предоставя, за да се уверите, че сте направили правилния избор спрямо вашите нужди. 
 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на качествени инверторни електрожени. Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество инверторни електрожени. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

Рудимпекс ООД- Качество на отлични цени.

 

Водещи продукти

Инверторен електрожен ММА160 SUPER MINI - IGBT - 160А реални ампера - 5.6 kVA - електроди до 4 мм | Rudimpex.com
Инверторен IGBT електрожен ММА 200А реални ампера с дигитален дисплей 1 мм до 4 мм | Rudimpex.com
Професионален инверторен електрожен MMA250 - IGBT - 6.7 кVA - 220V - 250 ампера - електроди до 5 мм | Rudimpex.com

Инверторен електрожен ММА160 SUPER MINI - IGBT - 160А реални ампера - 5.6 kVA - електроди до 4 мм | Rudimpex.com

Цена: 119.99лв.
Каталожна цена: 199.99лв.
Отстъпка: 80.00лв. (40.00%)
 

Инверторен IGBT електрожен ММА 200А реални ампера с дигитален дисплей 1 мм до 4 мм | Rudimpex.com

Цена: 150.00лв.
Каталожна цена: 220.00лв.
Отстъпка: 70.00лв. (31.82%)
 
Tелоподващо устройство и инверторен електрожен,комбинирано 2 в 1 MIG/MMA, 160А, за безгазово заваряване | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, 160А, 6.8 kVA, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA, Аргон | Rudimpex.com
3 в 1, Телоподаващ апарат MIG160А - Инверторен електрожен MMA160А - Електрожен с аргон LIFT TIG 160A, Комбиниран | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA/ Аргон, 200А, 7,5 kVA, професионално | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство MIG 250A - Инверторен електрожен MMA 250А, 12.1 kVA , Професионално, Комбинирано | Rudimpex.com
Прoфесионален Инверторен електрожен MMA 500A, 500 ампера, трифазен, 380V, IGBT | Rudimpex.com

Прoфесионален Инверторен електрожен MMA 500A, 500 ампера, трифазен, 380V, IGBT | Rudimpex.com

Цена: 850.00лв.
Каталожна цена: 1,100.00лв.
Отстъпка: 250.00лв. (22.73%)
 
4 в 1, Телоподаващ апарaт MIG 285A - Инверторен Електрожен MMA 285A - Електрожен с аргон LIFT TIG 285A - Плазма за рязане CUT 40A, Професионален, Комбиниран | Rudimpex.com
Професионален аргонов заваръчен апарат за алуминий TIG 200A, AC / DC, Pulse, с функция електрожен | Rudimpex.com
 

Tънкости при заваряване с телоподаващо

Дата: 01 Авг 2023

Заваряването с телоподаващо (MIG/MAG) устройство изисква някои техники и тънкости, за да се постигнат качествени резултати. Ето някои от тези важни аспекти:

1. Подготовка на повърхността: Преди да започнете заваряването, уверете се, че металната повърхност е чиста и без масла, греси или ръжда. Почистете я с възможно най-чиста идеално шкурка или четка.

2. Правилно регулиране на телоподаващото устройство: Настройте правилната скорост на подаване на тел и ток на заваряване в съответствие с материала, дебелината и видът на заварката. Това ще ви помогне да постигнете стабилна и качествена заварка.

3. Правилна позиция и ъгъл на горелката: Дръжте горелката в правилната позиция и ъгъл спрямо работната повърхност. Обикновено това означава, че трябва да я държите на 15-45 градуса от вертикалната.

4. Равномерно движение: При заваряването движете горелката по равномерен начин вдълж на заварката. Не спирайте и не бавете се върху определени места, за да избегнете прегряване и прекъсвания.

5. Първоначално стартиране на заваряването: Започнете заваряването с кратко стартиране (tack weld) на двата края на заварката, за да фиксирате работните части на място. Това ще улесни заваряването на цялата дължина.

6. Заваряване в подходящи условия: Осигурете си, че работата се извършва в добре вентилирана зона или с подходящи мерки за безопасност при заваряване. Димът и парите, изпускани по време на заваряването, могат да бъдат вредни за здравето.

7. Практика и опит: Като се отделя достатъчно време за практика и развиване на уменията си, ще сте в състояние да постигате по-качествени заварки с телоподаващо устройство.

Контролиране на топлината: При заваряване на по-тънки материали или в близост до чувствителни области, използвайте техники за контролиране на топлината, като например кратки и равномерни порции.

8. Заваряването с телоподаващо устройство изисква практика и внимание към детайлите. Следването на тези тънкости и препоръки ще ви помогне да постигнете по-добри и по-надеждни заварки.

 

Ако имате допълнителни въпроси моля не се колебайте да се свържите с наш специалист. Рудимпекс ООД е директен вносител на телоподаващи устройства.Ето защо нашите цени са толкова добри. По-долу може да разгледате нашите търговски предложения за високо качество телоподаващи устройства. Гаранция 2 години. Осигурено Гаранционно и след гаранционно облсужване. Всички продукти са налични на склад и доставяме до всяка точка на България до 24 часа след поръчка. Телефон за въпроси и поръчки: 0886 373972

Рудимпекс ООД- Качество на отлични цени. 

 

Водещи продукти

 

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13
Tелоподващо устройство и инверторен електрожен,комбинирано 2 в 1 MIG/MMA, 160А, за безгазово заваряване | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, 160А, 6.8 kVA, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA, Аргон | Rudimpex.com

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13

Цена: 30.01лв.
Каталожна цена: 40.00лв.
Отстъпка: 9.99лв. (24.99%)
 
3 в 1, Телоподаващ апарат MIG160А - Инверторен електрожен MMA160А - Електрожен с аргон LIFT TIG 160A, Комбиниран | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA/ Аргон, 200А, 7,5 kVA, професионално | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство MIG 250A - Инверторен електрожен MMA 250А, 12.1 kVA , Професионално, Комбинирано | Rudimpex.com
4 в 1, Телоподаващ апарaт MIG 285A - Инверторен Електрожен MMA 285A - Електрожен с аргон LIFT TIG 285A - Плазма за рязане CUT 40A, Професионален, Комбиниран | Rudimpex.com
   
 

Водни помпи - как да да направим правилен избор

Дата: 29 Юни 2023

Приложенията на водните помпи са многобройни и разнообразни, което често поставя на изпитание правилния избор на помпата. Задачата се усложнява допълнително и от това дали изпомпваната вода е чиста или замърсена с различни примеси, включително с пясък и по-едри твърди включвания с големина, достигаща дори до размерите на чакъл. Затова ще направим кратък преглед на видовете помпи и тяхното приложение, както и на типичните решения за осигуряване на собствено, независимо от водопроводната мрежа захранване с вода за напояване, за производствени, санитарни и битови нужди. Затова тук ще се спрем съвсем накратко на основните и най-често използваните помпи в домашната градина, селското стопанство, производствените и битовите нужди.

Градинските помпи са най-често използваните, а преобладаващото им предназначение се съдържа в наименованието – поливане на различни насаждения. Най-често това са центробежни помпи, които се монтират на сухо място. Максималната дълбочина на засмукване (геодезична смукателна височина) при този вид помпи е 8–9 m (измерена между нивото на водата и оста на помпата) при надморска височина около 1000 m. В близост до морското равнище тя достига до 10 m. За засмукване на водата от по-голяма дълбочина се използват потопяеми помпи. Центробежните градински помпи се използват за изпомпване на вода не само от кладенци и резервоари, но и от други природни източници. Грижовните и спестовни стопани събират стичаща се от покривите дъждовната вода в подходящи за целта резервоари или бидони. От тях тя се изпомпва и използва за напояване.

Широко приложение за захранване с вода от местен източник на еднофамилни и вилни сгради, селскостопански и други постройки, на автоматизирани поливни системи и др. намират хидрофорните уредби, които осигуряват непрекъснат поток вода с почти постоянно налягане в условия на циклично ползване на водата и съответно на цикличен режим на работа на помпата. Хидрофорната уредба позволява автоматизирано включване и изключване на помпата в зависимост от консумацията на вода. Тя изглажда в много голяма степен иначе неминуемите тласъци предавани на водната струя при пускане и спиране на помпата.
Междинно решение са центробежните помпи, управлявани от пресостат – прибор, който измерва налягането на водата във водопроводната мрежа и съответно включва и изключва помпата. По този начин в мрежата се поддържа почти постоянно налягане на водата, а и помпата се предпазва от повреда поради работата й при липса на консумация на вода. В редица случаи този вид помпи може успешно да заменят по-скъпите и по-обемисти (поради наличието на металния резервоар) хидрофорни системи. Използват се за автоматизирано напояване на различни по вид градини, за снабдяване с вода на еднофамилни и вилни сгради, както и за различни производствени дейности.
Потопяемите помпи имат водоплътна конструкция и работят потопени в кладенци, басейни и декоративни езера, резервоари за събиране на дъждовни и други води. Тяхното използване в голяма степен решава проблема с ограничението на смукателната дълбочина при центробежните помпи. Metabo предлага модели предназначени за засмукване на чиста вода, други пък са специализирани за работа със замърсени, включително с едри твърди включвания (пясък и чакъл с едрина от 5 до 70 mm) води. Има и комбинирани потопяеми помпи, които съчетават качествата и възможностите на тези две специализирани групи. Много ценни за отводняване на избени и други помещения са помпите, които поставени върху пода, са в състояние да засмучат и изхвърлят водата до достигане на дебелина на водния пласт само 2 mm.
Тук ще се спрем по-детайлно на избора на градински помпи и хидрофорни уредби, за което е използвана техническа информация от Metabo, любезно предоставена на редакцията от фирма „Киров“. В диаграмите за избор на помпата според необходимия дебит на изпомпваната вода и максималната височина на водния стълб са включени намиращите се към момента в продажба модели на Metabo, включително новите градински едностъпални помпи с чугунено тяло и хидрофорните уредби, изградени с тези помпи (виж следващия брой НС 5-6/2014), които немската компания пусна на пазара през февруари т.г. В примерите са използвани уедрени данни от практиката, така че и хора без техническо образование и подготовка в областта на хидравликата и проектирането на водоснабдителни инсталации да могат лесно да се ориентират, макар и с известно приближение, при избора на водната помпа.
 
Избор на градинска помпа
 
Най-общо казано, изборът на помпата зависи от количеството вода дебита, което е необходимо за захранване, примерно, на напоителна система. Дебитът от своя страна се пресмята в зависимост от количеството вода (l/h), което са способни да разпръснат свързаните с нея поливни (дъждовални) устройства за час. Вторият показател за избор на помпата е пълната напорна височина на водния стълб, който тя трябва да осигурява. Пресмята като сбор от геодезичната напорна височина (вертикалното разстояние между оста на помпата и най-високо разположеният водочерпещ прибор), геодезичната смукателна височина (вертикалното разстояние между оста на помпата и динамичното ниво на водата в кладенеца или резервоара), загубата на налягане в смукателния и тласкателния тръбопровод. Загубите на налягане зависят от вида, дължината и диаметъра на тръбите (маркуча), както и от местните хидравлични съпротивления на колена, спирателни кранове, разклонители и други елементи, т.е. точното им пресмятане е задача за професионалисти с необходимото образование. При пресмятане на необходимия минимален напор на помпата трябва да се отчете и налягането на водата, необходимо за нормалното функциониране на водочерпещите прибори.
След като се уточнят тези величини, подходящата помпа се подбира според графиките, които изобразяват характеристиките на всяка помпа в диаграма Q-H. Кривите в нея показват съотношението между дебита и напора (височината на водния стълб) поотделно за всеки модел от дадена група помпи.
Пример: Помпата захранва с вода напоителна система, която им три дъждовални разпръсквача с 1000 l/h и два по 700 l/h. Следователно помпата трябва да осигурява общо 2400 l/h.
Пълната напорна височина на водния стълб се пресмята като сбор от:
» Необходимото минимално налягане на водата за нормална работа на водоразпръскващите прибори – при липса на фабрични данни се приема налягане 2 bar.
» Геодезичната дълбочина на засмукване на водата (от нивото на водното огледало до оста на помпата).
» Геодезичната напорна височина на водния стълб (разстояние от помпата до нивото на разпръскващите водата прибори).
» Хидравлични загуби на налягане поради триенето на водния поток в тръбопровода (маркуча) – за опростяване на сметките в случая се приема стойност, равна на 15% от дължината на напорния тръбопровод (маркуч).
За показаната на схемата инсталация сметката би изглеждала така:
» Минимално изходящо налягане на водната струя в края на нагнетателния тръбопровод – 2 bar или 20 m воден стълб.
» Дълбочина на засмукване на водата – 4 m воден стълб.
» Напорна височина – 10 m воден стълб.
» Хидравлични загуби в маркуч с дължина 20 m – 3 m воден стълб (15% от 20 m дължина).
Сборът на тези цифри показва, че помпата трябва да осигурява налягане, осигуряващо 37 m височина на водния стълб.
Въз основа на тези две данни от диаграмата Q-H за градинските помпи на Metabo като най-подходяща помпа изборът се пада на новия модел P 9000 G.
 
Избор на хидрофорна уредба
Изборът на хидрофорна уредба се извършва по същия начин – чрез приблизително пресмятане на необходимия дебит и напорната височина на водния стълб, осигурявани от помпата. Пресмятането на дебита се извършва въз основа на осреднени примерни показатели за разхода на вода за различни санитарни и домакински прибори (виж таблицата), като:
» Перална машина – 10 l/min
» Съдомиялна машина – 8 l/min
» Душ за къпане – 10 l/min
» Дъждовална инсталация за напояване на тревна и друга растителност с два разпръскващи прибора – 2 х 10 l/h.
Ако работят едновременно, те биха изразходвали общо 48 l/min.
За минималния дебит, който помпата трябва да осигури, се приема 40% от това количество, т.е. 48 х 40% = 19,2 l/min или 1152 l/h.
Напорната височина на водния стълб се пресмята въз основа на разликата между нивото на водата в резервоара (кладенеца) и най-високо разположеният в сградата захранван с вода санитарен или кухненски прибор.
Да приемем, че хидрофорната уредба е поставена в мазето на сградата и засмуква вода от резервоар, намиращ се 5 m по-ниско. Най-високо разположеният санитарен прибор е душ за къпане, намиращ се на височина 10 m над нивото помпата. Необходимата напорна височина на водния стълб, който помпата трябва да изтласква, представлява сумата от двете величини, т.е. 5 m + 10 m = 15 m. Тя обаче трябва да преодолява и загубата на налягане при движението на водата поради съпротивлението (общо и местни загуби) в тръбопровода. И в този случай то се приема за около 15% от неговата дължина, т.е. 15 m + 2,25 m (15 m х 15%) = 17,25 m.
Накрая трябва да се вземе под внимание и минималното налягане на водата, необходимо за нормалната работа на прибора, който изисква най-високо налягане на водата. В този пример от Metabo са приели стойността 1,5 bar, което се равнява на воден стълб с височина 15 m. Тази стойност се прибавя към вече получената напорна височина на водния стълб – 17,2 m + 15 m = 32,25 m.
С така определените стойности по диаграмата Q-H вече може да се отчете, че подходящата за случая хидрофорна уредба от новите модели може да се избере между HWW 3300/25 G или HWW 4000/25 G.
При избора на помпата, особено при хидрофорните уредби, трябва да се имат предвид и още някои фактори. Така например на входа на помпата е препоръчително да се монтира филтър за очистване на водата от песъчинки и други по-едри примеси. Това несъмнено спомага за повишаване на нейната дълготрайност, подобрява се качеството на подаваната за домакински (санитарни) цели вода, предпазват се дюзите на санитарните и други прибори от запушване. Същевременно филтърът оказва значително хидравлично съпротивление, което води до намаляване на дебита на помпата с около 300 l/h. За намаляване на загубите диаметърът на смукателния маркуч не бива да бъде по-малък от диаметъра на входящия отвор на помпата. В противен случай това ще причини допълнително спадане на налягането поради повишеното триене.
Градинските центробежни помпи и хидрофорни уредби се монтират на сухо защитено срещу дъжд, а през зимата и срещу замръзване, място. Също така е необходимо да се осигури свободно движение на въздуха около помпата за по-доброто й охлаждане.
Не бива помпата да се оставя да работи без приток на вода към нея. Същото се отнася и когато изходящият от помпата воден поток по някаква причина е блокиран. При работа в това състояние в продължение на повече от 5 min съществува реална опасност от нейното прегряване и повреждане.
9
За защита на помпата от прегряване поради работа без вода може да се използват няколко предлагани от Metabo технически решения, като например Hydromat HM 2 – пресостат, който включва или изключва захранването на електродвигателя в зависимост от налягането във водопроводната мрежа. Така помпата става автоматично управляема – решение, което в редица случаи се използва вместо хидрофорна уредба.
При центробежните помпи на смукателния тръбопровод задължително се поставя специален еднопосочен клапан, който не допуска източване на водата и изпразване на помпата. За целта Metabo предлага клапани за монтиране към тръбопровод (маркуч) с диаметър 1“ и 1 1/4“.
Накрая обръщаме внимание, че помпите и хидрофорните уредби, които Metabo предлага не са пригодени, съответно не са лицензирани у нас, за подаване на годна за пиене вода.

Заваряване на неръждаеми стомани 

Дата: 08 Юни 2022

Заваряване на неръждаеми стомани

Класове неръждаема стомана

За да се направи стомана "неръждаема", тя трябва да съдържа минимум 12% хром (Cr). Cr окислява в атмосферата, образувайки пасивен слой на повърхността. Този слой, за разлика от стоманите с покритие, се самовъзстановява, ако бъде надраскан.

Проблемът с 12% Cr е, че той е доста крехък и осигурява само минималната устойчивост на корозия. Увеличаването на съдържанието на хром до 17% подобрява устойчивостта на корозия, но увеличава крехкостта. Добавянето на 8% никел прави стоманата отново пластична. Така се роди 18/8 неръждаема стомана (304). 316 / 316L има допълнителен молибден и по-висок никел, което осигурява по-голяма устойчивост на корозия.

При неръждаема стомана, когато видите две числа, те винаги се отнасят за съдържанието на хром и никел - 18/8 е 18% Cr и 8% Ni. Ако видите 3 числа като 19/12/3, те се отнасят за съдържанието на хром, никел и молибден. 316L е 19% Cr, 12% Ni и 3% Mo.

Седалка от неръждаема стомана
Седалка от неръждаема стомана, използвана в съблекалнята. 

Заваряване на Неръждаема Стомана

Има 2 общи класа неръждаема стомана: 304L (заварен с пълнител 308L) и 316L , който е заварен с пълнител 316L.

Защо се използва пълнител 308L за 304L? По принцип има редица степени, които вършат подобни задачи, 302L, 303L и 304L (те са съответно 17/7, 18/8 и 19/9). 308L е 20/10, така че може да се използва за заваряване на всички 3 класа.

Неръждаемата стомана е лесна за заваряване, но е много трудна за поддържане плоска, коефициентът на линейно разширение е 1,7 пъти по-голям от този на меката стомана. Не можете да направите много по въпроса, освен да го заварите бързо и по този начин да сведете до минимум входящата топлина.

304 и 316 (за разлика от L нисковъглеродните версии) страдат от разпадане на заварката. Когато се нагрява до температури на заваряване, хромът се комбинира с въглерода, оставяйки стоманата без хром и следователно не може да се самовъзстановява.

Това беше практически елиминирано чрез въвеждането на стабилизирани неръждаеми стомани 347 и 321, които съдържат ниобий или титан, който се жертва, за да спаси хрома, но когато бяха въведени по-ниски въглеродни версии 304L и 316L, проблемът с разпадането на заварката беше елиминиран. Тези дни по-високите (всъщност нормални) карбонови версии се използват само за приложения, където е необходима топлоустойчивост.

316 Неръждаема дюза за екструдер
Накрайник за екструдер за картофено пюре. 316 от неръждаема стомана със заварки, полирани за хигиена. 

Избор на пълнител от неръждаема стомана

Изберете металите за заваряване от лилавите пръти отгоре и отдясно. Металът на пълнителя е в жълто, където двете се пресичат.

304L 316L 310 347 321 410 430 Мека стомана  
308L 308L 310 308L 308L 309L 309L 309L 304L
308L 316L 310 316L 316L 309L 309L 309L 316L
310 310 310 310 310 309L 310 310 310
308L 316L 310 347 347 309L 309L 309L 347
308L 326L 310 347 318 309L 309L 309L 321
309L 309L 309L 309L 309L 410/309L* 309L 309L 410
309L 309L 310 309L 309L 309L 309L** 309L 430
309L 309L 310 309L 309L 309L 309L Мека стомана Мека стомана

* зависи от околната среда - ако е сяра, трябва да е 410
** необходимо е предварително загряване от 150°C

Заваряване на неръждаема стомана към мека стомана

Обичайният избор за пълнител при заваряване на неръждаеми до меки е 309L. 309 е над легирана неръждаема стомана (19/10), така че когато се разреди с мека стомана, дава утаяване приблизително като 308L / 304L.

Има и други пълнители, които осигуряват заварка без пукнатини, 312, 308MoL, 307 и 310 ще работят, но те са по-малко разпространени от 309L.

Заварка от неръждаема до мека стомана
Скулптура на водно конче от неръждаема и мека стомана. 

Защитни газове за МЕН

Най-добрият газ за MIG заваряване на неръждаема стомана е 97,5% аргон +2,5% CO2. Преди това сместа аргон/кислород беше широко използвана, но това не дава толкова гладко покритие като сместа аргон/CO2.

За заваряване на мека стомана 80% аргон плюс 20% CO2 са често срещани, като 95% аргон плюс 5% CO2 често се използват за тънки профили, но дори 5% CO2 е твърде окислителен за неръждаема и ще остави заварката да изглежда черна.

Тръбопроводи от неръждаема стомана за инсинератор
304 тръбопровод за инсинератор

(Неофициалната) история на неръждаемата стомана

Хари Бриърли от Brown-Bayley Steels, Шефилд често е признат за изобретател на неръждаема стомана. 

Те са правили отливка от 14% манганова стомана и някой добавил грешна сплав FeCr вместо FeMn. Когато осъзнали грешката си, те изхвърлили стопилката. Беше съхраняван навън в очакване на употреба, но никой не можеше да реши какво да прави с него. Стоеше там месеци наред. Един ден Бриърли забеляза, че не е ръждясал и останалото е история. Ако прочетете официалната версия, тя е много различна, по-научна.

Неръждаема TIG заварка
 

Водещи продукти

Комбинирано 2 в 1 MIG/MMA, 160А - Инверторен Електрожен + Телоподаващо устройство за Безгазово заваряване | Rudimpex.com
Комбинирано 2 в 1 MIG/MMA - 160А - 6.8 kVA - Инверторен Електрожен и Телоподаващо устройство за Безгазово и газово заваряване | Rudimpex.com
Електрожен с Аргон MMA/TIG и Телоподаващо устройство MIG , комбинирано 3 в 1 MIG/TIG/MMA - 160А | Rudimpex.com

Електрожен с Аргон MMA/TIG и Телоподаващо устройство MIG , комбинирано 3 в 1 MIG/TIG/MMA - 160А | Rudimpex.com

Цена: 349.99лв.
Каталожна цена: 489.99лв.
Отстъпка: 140.00лв. (28.57%)
 
Комбинирано 2 в 1 MIG/MMA - 200А - 7,5 kVA - Професионално - Инверторен Електрожен 200A и Телоподаващо устройство 200A за Газово и Безгазово заваряване | Rudimpex.com
Професионално Комбинирано 2 в 1 MIG/MMA - 250А - 12.1 kVA - Инверторен Електрожен и Телоподаващо устройство за Безгазово и газово заваряване | Rudimpex.com
 

Как да изберем въздушен компресор

Дата: 16 Апр 2022

Как да изберете най-добрия въздушен компресор за вашите нужди? Какви характеристики трябва да има един въздушният компресор подходящ за нуждите ви? Прочетете още, за да разберете.
 
Ако трябва да надувате големи и тежки неща, като автомобилни гуми или надуваем дюшек или ако използвате инструменти със сгъстен въздух, като уреди за боядисване или динамометрични ключове, тогава ви трябва въздушен компресор с висока производителност.
 
Можете да използвате уверено и уреда за сгъстен въздух в близката бензиностанция или вулканизатор, но ако искате да използвате собствените си инструменти и предпочитате удобството на собствения си гараж, тогава трябва да закупите въздушен компресор.
 
  
Най-добрият въздушен компресор какво да търсите
Въздушните компресори са с разрични размери и големини, дизайнът и преносимостта са два важни аспекта. При многото налични модели въздушният компресор подподящ за вас ще зависи от вида операции, за които искате да го използвате. Критериите за избора включват вида помпа, която използва компресорът, дизайнът му и нивото на налягане, с което работи.
 
Помпата на компресора
въздушен компресор за домашна употребаИма два вида помпи за компресор, маслени или без масло. Избраният вид помпа оказва влияние върху необходимото ниво на поддръжка.
 
Компресорите с помпи без масло са по-скъпи отколкото маслените, но имайки предвид разходите за поддръжка, както по отношение на парите, така и на времето, в дългосрочен план разликата няма да я има.
 
Компресорите с маслени помпи трябва да се поддържат периодично. Използвайки резервоар за маслото, трябва да се проверява редовно нивото му и да се сменя при необходимост. Въздушните компресори с маслени помпи са по-тихи отколкото тези без масло.
 
Дизайн
Когато искате да закупите най-добрият въздушен компресоро трябва да имате предвид размерите и преносимостта му. Тъй като някои модели са много големи, уверете се, че имате достатъчно място в килера или гаража, където да можете да го съхранявате и да го премествате с лекота.
 
Някои компресори са за малки домакински проекти докато други са за индустриална употреба. Ако обърнете внимание на разнообразието на  даден инструмент, можете да намерите модели компресори, които предлагат и аксесоари, като пистолет за боядисване или за миене. 
 
Повечето въздушни компресори, независимо от размерите, са оборудвани с дръжка или помощни колелца за транспорт. Много обемните компресори дължат чат от размера си на резервоара им с масло.
 
Маслените компресори са и по-тежки отколкото компресорите без масло. Колкото по-лек е един компресор, толкова по-лесен за пренасяне е. Ако преносимостта е важна за вас, потърсете модел с колелца за преместване, който тежи възможно най-малко.
 
Дебит и налягане на компресора
Дебит и налягане на компресораНивото на налягане, доставяно от компресора и въздушният поток определя способността му да работи заедно с различни пневматични инструменти. Налягането и въздушният поток определят вида пневматични инструменти, които могат да се използват с компресора.
 
Компресор, който доставя налягане до 6 бара и дебит до 150л/мин е компресор с ниско налягане. Компресорите със стойности над посочените, до около 12 бара и 300л/мин се считат за компресори със средно налягане и трябва да работят с повечето ръчни пневматични инструменти.
 
За пневматични инструменти, използвани при тежки операции, имате нужда от мощен компресор за всеки отделен случай. Преди да закупите, попитейте за изискванията на инструментите, които възнамерявате да използвате и закупете компресор, който доставя необходимите дебит и налягане.
 
Решението по отношение на най-добрия въздушен компресор зависи много от целта на използването му. Вземете предвид и времето, което ще трябва да инвестирате за поддръжка на компресора, за да изберете желания вид помпа. Поради множеството налични модели със сигурност ще изберете подподящия продукт. 
 
Най-добрият въздушен компресор: препоръки
Имайки предвид критериите по-горе, ви препоръчваме няколко модела въздушни компресори за дома, които предлагат отлично съотношение качество/цена.
 
 
 
 
 
КОМПЛЕКТ ИНСТРУМЕНТИ СГЪСТЕН ВЪЗДУХ RUDIMPEX PROFI, 5 ЧАСТИ
Компресор за въздух GREENYARD Tools GY-AC24-Blue - Резервоар 24 литра - 8 бара - два манометъра - 178 л/мин - високо качество | Rudimpex.com
100% МЕДНИ НАМОТКИ ! Професионален Компресор за въздух GREENYARD GY-AC24 - Резервоар 24 литра - 8 бара - два манометъра - 178 л/мин - високо качество | Rudimpex.com

КОМПЛЕКТ ИНСТРУМЕНТИ СГЪСТЕН ВЪЗДУХ RUDIMPEX PROFI, 5 ЧАСТИ

Цена: 40.00лв.
Каталожна цена: 80.00лв.
Отстъпка: 40.00лв. (50.00%)
 
Kомпресор за въздух Greenyard Tools - GY-AC50 Blue - два манометъра - резервоар 50 литра, 8 бара, 178 л/мин - ПРОФЕСИОНАЛЕН - Rudimpex.com -
Компресор за въздух HYUNDAI -24л.- 2 години гаранция | Rudimpex.com
100% МЕДНИ НАМОТКИ ! Kомпресор за въздух Greenyard Tools Profesional - GY-AC50 - два манометъра - резервоар 50 литра, 8 бара, 178 л/мин - Rudimpex.com -

Компресор за въздух HYUNDAI -24л.- 2 години гаранция | Rudimpex.com

Цена: 258.00лв.
Каталожна цена: 516.01лв.
Отстъпка: 258.01лв. (50.00%)
 
 
 
 

Купи и спести днес,  компресор за въздух на най-ниски промоционални цени от Рудимпекс ООД

Голямо разнообразие от компресори за Вашите нужди: електрически компресори, бензинови компресори, трифазни компресори, монофазни компресори, винтови компресори,

мини компресори всичко това може да откриете тук. Широка гама от професионални компресори за въздух за строителния бранш.

Машините са с различни обеми на разиширителния съд, налягане и дебит.

Поръчайте онлайн или на тел сега: 0886 373972, 0876 373970, 0988 939596

Заваряване на алуминий с MIG апарат

Дата: 25 Яну 2022

 

За най-качествена заварка на цветни метали е силно препоръчително да се прави по метода на волфрам инертен газ или познат под абревиатурата TIG.Заваряване на алуминий  е възможно и с телоподаващ апарат.Като цяло заваряване на алуминий е свързано с няколко трудности.Сложността е в това че алуминия има висока топлопроводимост и при прегряване детайлите прогарят.Другата основна трудност е окислението на метала.

МИГ заваряването на алуминия има своите особеностти при избора и настройка на оборудването , а също така и режимите и методите на заваряване.Възможно е , правилната подготовка да заеми повече време от самото заваряване.

Подготовка на заваряваните детайли.

Чистенето на алуминия преди заваряване е като цяло ключово за добрата заварка.За почистване на окиса нa алуминиевите детайли , може да се използва метална четка от неръждаема стомана , разтворители или реактиви .

Някои основни правила за чистене:

 • Не използвайте четка , която се използва за чистене на черни метали.

 • Не прилагайте голяма сила – при силно натискане на четка окисите проникват в заготовката.

 • Очистването на повърхността  се прави с четка от неръждаема стомана и само в едно направление.

 • При използване на разтворители и реактиви , не забравяйте да ги отстраните от повърхността чрез ацетон или друг подходящ разтворител.

Предварителното подгряване на алуминиевите детайли позволява да се избегни пропукването заваръчния шев , при това:

 • температурата не трябва да надхвърля ~110°С.

 • Прихващането на детайлите в краищата подобрява предварителното подгряване.

 • различните в дебелина заварявани детайли е нужно да се подгреят.

Избор и настройка на апарат.

 

Заваръчен апарат за алуминий.

Може да се използва и стандартен телоподаващ заваръчен апарат , но не може да се очаква добри резултати.Работи се с обратна полярност(Direct Current Electrode Positive) , “+” на горелката , “-” на детайла.

Оптималното решение е избор на апарат с импулсен режим.Импулсите пробиват окиса и намалят вероятността от прегряване.

  

Синергетичните импулси , снабдени с програма , още повече облекчават задачата.Заварчика е необходимо в зависимост от заваряваните сплави да избере базова програма , която при нужда регулира.Необходимо е да се отбележи че такъв тип заваръчен апарат не е евтино удоволствие и е оправдано основно за професионално ползване.

Заваръчна тел

 

При заваряване на алуминий с телоподаващ апарат е нужно да се избере и подходящата тел.Основни моменти:

 • температурата на топене на телта е нужно да бъде съпоставима с температуратурата на заварявания детайл.

 • оптимален диаметър на телта от 1,2 до 1,6мм.

 • по-голям диаметър по-лесно захранване  в зоната на заваряване

Разпространени типове заваръчна алуминиева тел са ER4043 и ER5356

Най-общо може да се приеме 1 ампер заваръчен ток на 0.025 мм дебелина на детайла.За защитен газ се използва чист аргон или смес аргон/хелий.

Препоръчителни режими на заваряване с ER4043 и ER5356.

 

Диаметър на тела, мм

Напрежение, В

Ток, А

Разход газ, л/мин

0,8

13-24

60-170

15

0,9

13-24

60-170

15

1,0

15-26

90-210

16

1,2

20-29

140-260

19

1,6

25-30

190-350

25

 Алуминиева тел 

 

Заваръчна горелка и шланг

 

За заваръчен шланг се използва тефлоново жило за намаляване на триенето.Желателно е шланга използван за заваряване на алуминий да е направен само за алуминий , като оптималната дължина е 3м.Токовите дюзи е желателно да бъдат за алуминий , като на тях е щампована маркировка AL.Ако се използват токови дюзи за стоманена тел е необходимо да са с 1 номер по-голям диаметър.Това се налага поради голямото разширение на алуминиевата тел.Добро решение при често заваряване на алуминий е използването на Spool Gun/заваръчен пистолет/.

Телоподаващ механизъм

 

Поради повишената мекост и пластичност на алуминиевата тел , подаващия механизъм е желателно да има четири ролки с U образен жлеб , а също така да се отрегулира натиска.

Режими на заваряване с алуминий.

 

Заваряването на алуминий в домашната работилница , на апарати нямащи допълнителни функции , може да се осъществи по опитен път с проба и грешка.Оптималното значение на напрежението и тока са различни в зависимост от дебелината и състава на детайлите.Индуктивността позволява да се регулира температурата в заваръчната вана.

Основния метод за пренасяне на алуминиевата тел към детайла е чрез spray transfer mode (спрей режим на прехвърляне).Поради което е необходимо по високо напрежение  21-23V.

 

Положение на горелката.

 

Положението на горелката следва да е под ъгъл от 10-20° спрямо вертикалата.Оптималното разстояние между дюзата и детайла е около 10-15мм , увеличаването му значително повишава разхода на газ.Твърде малкото разстояние довежда до изгарянето на телта до контактната дюза.

Скорост на заваряване

 

Заварката следва да се направи бързо.Високата топлопроводимост на алуминия диктува правилото за висок заваръчен ток съответно по-бързо постъпателно движение на горелката за избягване на прогаряния.

Заваръчен шев

 

При заварка на алуминий най-разпространения вид брак е поради пукнатини в заваръчния шев , възникващи в резултат на значителното разширение при нагряване и съответно свиване при охлаждане.Най-чувствителен към пропукване е заваръчния кратер  , поради което следва да се наварява до образуване на куполоподобна повърхност.

 

Видео : 

Спомагателни функции към инверторния електрожен-горещ старт , форсаж на дъгата , анти залепване

Дата: 25 Яну 2022

Спомагателни функции към инверторния електрожен-горещ старт , форсаж на дъгата , анти залепване

При избиране на заваръчен апарат , като правило се обръща най-голямо внимание на основните параметри-мощност , съответно максимален ток, време за което апарата може да работи с него /ПВ %/ , максимален диаметър на електродите , тежест на апарата.

Това са познати параметри.Но във все повече съвременни апарати с любителска насоченост се добавят нови функции като : Hotstart , Arcforce/Arcforsing/ и Antistick.

Какво е «горещ старт»?

Горещия старт е допълнително увеличаване на заваръчния ток над настроения/работен/.Например ако работния ток е настроен на 150А , то в момента на допир и запалване на електрода за кратко тока се увеличава до определена стойност.В различните апарати е реализирано различно , в някои е фиксирана стойност която не може да се регулира , а в други може , като има възможност и за изключването и , когато се налага заваряване на тънки детайли и има опасност от прогаряне.

За какво ни е нужен «горещ старт»?

Hotstart помага за разпалване на лоши електроди , при заваряване на ръждиви детайли , при лошо захранване и др. Най-добре е да има отделно регулиране в апарата , така че да  може да се настройва спрямо конкретните нужди.

Какво е «форсаж на дъгата». За какво е нужен?

Форсаж на дъгата , Arcforce или Arcforsing е функция , която подобрява стабилността на дъгата в процеса на заваряване , като  увеличава за момент работния ток така че да не се даде възможност за прекъсване на дъгата.В много инверторни апарати тази функция е вградена без възможност за регулиране.

Какво е «анти залепване». За какво служи?

За разлика от “топлия старт” , то Antistick намалява тока до “0” , като по този начин предотвратява прегряването на електрода и способства за по-лесното му отлепване от детайла , така че да може да се ползва отново.

Заваряване с флюсова тел

Дата: 25 Яну 2022

Заваряване с флюсова тел
 
MIG заваряването с използването на защитен газ като CO2 и Аргон  се явява най-разпространения начин на заваряване.Но този начин си има своите ограничения , когато се налага за къси шевове , височинна работа , където използването на бутилки е свързано с трудности.
В тези случаи и когато няма изисквания към качеството на заваръчния шев  , може да се ползва флюсова тел.Това е специална тел в която има флюс или самия метал отделя газ в процеса на топене.В процеса на заваряване , флюса се нагрява и образува газова среда , която е достатъчна да защити разтопения метал.
Предимствата :
 • мобилност на заваръчното оборудване.Липса на стоманена бутилка , маркучи , редуцир вентил.Съответно първоначалната инвестиция в оборудване е сравнително по ниска.
 • възможност за използване  на тел с различен химичен състав в зависимост от заварявания метал.
Недостатъци:
 • висока цена на качествената флюсова тел.
 • изисква специално внимание при избора на флюсова тел и телоподаващ апарат за заваряване.
Основни моменти при използването на флюсова тел.
Апарата който ще се ползва трябва да има възможност за смяна на поляритета , защото заваряването с флюсова тел се извършва с права полярност (gasless) а именно “+” на маса(детайла) и “” на ръкохватката.
 
Флюсова тел , поляритет флюсова тел,полярност
 
 
В повечето случаи няма нужда да се коригира натиска на притискащата ролка.
Флюсовата тел е с диаметър ∅0.9мм , поради което се ползва токова дюза с ∅1мм.
 
 
 

Заваряване на алуминий с електрожен

Дата: 25 Яну 2022

Заваряване на алуминий с електрожен

Ръчното дъгово заваряване(MMA) на алуминиеви заготовки не се е използва често.Но това е най-евтиния и прост начин , затова този метод се ползва в малки работилници или полеви условия , където няма възможност да се ползват по качествени методи на заваряане , но и значително по скъпи  от към оборудване.В състава на обмазката на тези електроди влизат  флуориди или хлориди на алкалоземни метали , които влизат в съединение с алуминиевия оксид и се превръщат в защитен газ и шлака.Алуминиевият оксид е огнеупорен филм, който винаги се образува върху повърхността на алуминиевите части.Заварява е с обратна полярност : “+” е на ръкохватката.

Електроди от шведската фирма ESAB.
Шведите предлагат марката OK на електроди, особено за заваряване и напластяване на алуминиеви части.

 • ОК 96.10. Отличителна черта на този модел е новата обмазка, изработена от флуорни и хлорни соли, като композитен материал. Именно това покритие позволява на заваръчната дъга да се държи в стабилно състояние, на практика няма метално разпръскване, шлаките лесно се отделят от повърхността на заваръчния шев. Самият шев е много гладък и чист. Електрода е проектиран за заваряване на чист алуминий.Предварителното нагряване на детайлите не е задължително , но е препоръчително. От това качеството на шева не се променя, но подгряването намалява консумацията на електроди. Обмазка – алкална сол.

 • ОК 96.20. Използвайте го, ако конструкция или частите не са подложени на тежки натоварвания, т.е. има минимални изисквания към тях. Можете да заварявате само сплави, в които присъства магнезий или манган, чието съдържание не надвишава 3%. Позицията на заваряване е всяка. Останалите показатели са като ОК 96.10.

 • ОК 96.50. Използва се само за свързване на алуминиеви сплави (манган, магнезий и мед). Електродната сърцевина също е направена от сплав от алуминий и манган, така че може да се използва като пълнител в автогенно заваряване. Покритие с алкална сол.

Понякога е трудно за начинаещите да направят избор, защото алуминиевите сплави съдържат различни компоненти, които определят качеството на крайния резултат на съединението. Няколко препоръки.

 • Добре е  ако състава на електрода съответства на състава на сплавта. Много производители посочват това на опаковката или  етикета, което улеснява процеса на избор.

 • Изборът на дебелина на електродите също е важен. Невъзможно е да се заваряват тънки детайли с дебел електрод. Това е гаранция за появата на прогаряния на детайлите.

 • Използването на електроди , които са сушени два или три пъти намалява качеството на заварката. Те са с намалено качество.

 • Предварителната обработка на заваръчните ръбове е задължителна. Необходимо е първо да се почисти с метална четка и след това да се третира с разтворител. Това е единственият начин за отстраняване на оксидното покритие.

 • Първоначалното загряване на детайлите също допринася за по лесна и качествена заварка.

 • Ако сте начинаещ използвайте по дебели детайли първоначално , след натрупване на опит пристъпете към заваряване на тънки детайли. Основното е скоростта на процеса на заваряване. Той преминава бързо, така че е лесно да се изгори тънък метал. Освен това, съществува възможност за образуване на дебел заваръчен шев, дължащ се на високата флуидност на алуминия.

 • Заварявайте  с умерен ток  , което ще позволи по балансиран провар.

 • При използване на дъгово ръчно заваряване е необходимо сравнително точно да се подбере заваръчния ток.Може да ползвате указаните стойности от производителя или ориентировъчно се приема за 1мм дебелина тока е със стойност 25-30А. 

 •  

Как да изберем генератор за ток

Дата: 27 Окт 2020

Как да изберем генератор на ток

 

Преносимите генератори са най-често срещаният тип генератори на пазара. Това е така, защото те предлагат най-широко приложение и гъвкавост при използване. Изборът на такъв обаче може да бъде труден.

Има много разлики между преносимите генератори. Списъкът с характеристики на генераторите, задвижвани с гориво, е дълъг. Например, има три вида стартове, три вида гориво, няколко опции за контрол на горивото и списъкът продължава.

Закупуването на генератор трябва да бъде образован избор. Има редица дизайнерски характеристики, електрически характеристики и механика, върху които да помислите, преди да закупите преносим генератор.

По-долу са дадени съвети как да изберете правилния преносим генератор за вас. Това е подробно ръководство за преносими генератори.

В повечето случаи преносим генератор се отнася до подвижен генератор, който се захранва от течен пропан, бензин или смес от нефт / газ. Няколко други типа генератори също понякога са етикетирани като преносими генератори. Това са малкият инверторен генератор и лекият слънчев генератор. Те получават етикета на преносим генератор, защото са толкова лесни за носене.

Размер на преносимия генератор

Размерът на генераторите се измерва от тяхната мощност, а не от размерите им. Преносимите генератори, работещи на гориво, могат да бъдат категоризирани в 3 скоби. Това са по-малко от 2000 вата, 2000 - 7000 вата и 7000 вата или повече.

Преносимите генератори с мощност по-малка от 2000 вата са най-леките и обикновено се носят на ръка с дръжка. Повечето от тези модели са по-малко от 200 лева.

Размерите на преносим генератор между 2000 и 7000 вата варират значително. Тези модели могат да бъдат с ръчен дизайн или вградени като количка с колела.

Колкото повече мощност, толкова по-големи са размерите на генератора. Най-мощните преносими генератори са тежки, от 400 до 800 лева. Те се считат за тежки модели. Те често имат защитен дизайн.

Изберете дизайн, който съответства на употребата му

След като установите колко мощност изисква генераторът, можете да започнете да мислите за дизайна на преносимия генератор. Както споменахме, повечето конструкции са тясно свързани с мощността на генератора. Значи, колкото повече мощност, толкова по-голям е генераторът.

По-малките преносими генератори са добри варианти за случайна употреба като къмпинги. Тези дизайни са по-лесни за носене и лесно се вписват в кола. Ако трябва да заредите само няколко лични електрически устройства като мобилни телефони и фенерчета, тогава тези по-малки генератори са достатъчни.

Още по-добра алтернатива за пътувания на открито е преносимият генератор за слънчева енергия. Благодарение на слънчевата енергия и акумулаторните батерии тези генератори не изискват обширни кабели и кабели. Това ви спестява още повече място и тегло.

Когато имате нужда от повече мощност, но не очаквате да управлявате цяла сграда, преносимият генератор за средни размери е най-добрият избор. Преносимите генератори, проектирани като лесно колела количка, са полезни за работни места на открито или за RV. Тези генератори имат достатъчно мощност за електрически инструменти и уреди като телевизор или хладилник.

Ако очаквате да обикаляте често около преносимия генератор, обърнете голямо внимание на това колко мобилен е дизайнът. Потърсете здрави колела и удобен захват на дръжката.

Най-големите преносими генератори са малко подвеждащи. Да, дизайните имат колела, но поради тяхното тегло те не са лесни за издърпване. Някои дизайни са над 250 паунда, които не трябва да се изтеглят сами.

Мощността им обаче понякога е необходима, например при екстремни метеорологични условия. Търсите преносим генератор, който може да действа като резервен домашен генератор? Тъй като генераторът трябва да се използва само за едно място, изберете безопасно място за генератора. По този начин генераторът може да остане неподвижен и теглото вече не е проблем.

Работна мощност срещу пренапрежение

Генераторите споменават две нива на мощност; текущата мощност и пренапрежение. И двете се измерват във ватове.

Работната мощност се нарича още номинална мощност. Това е капацитетът на генератора за непрекъснато време.

Пренапрежение се нарича още стартова мощност или стартови ватове. Електрическите устройства и уреди консумират повече енергия, когато се включват. За да отговорят на тази повишена нужда от енергия, генераторите имат и пренапрежение. Това обаче може да се задържи само за няколко секунди.

Как да изчислим колко енергия се нуждае от генератора

 1. Направете списък на всички електрически устройства и уреди, които да работят на генератора.
 2. За всеки елемент от списъка запишете текущата мощност във ватове. Включете и пренапрежение във ватове, когато е възможно.
 3. Не можете да намерите мощността на елемента? Изчислете мощността, като използвате тази проста формула: ватове = ампера х волта
 4. Добавете всички работещи ватове. Това е минимално необходимата работна мощност на генератора.
 5. Вземете най-високата стойност за пренапрежение в списъка. Добавете допълнителната мощност към общия работен ват.
 6. В допълнение към минимално необходимата мощност добавете няколкостотин вата. Това е да се гарантира, че генераторът може да се справи с всякакви колебания на мощността или допълнителни нужди в бъдеще.

Забележка: Не всички устройства и уреди споменават пренапрежението. За да предотвратите електрически повреди и претоварване, добавете няколкостотин вата към общата необходима работна мощност.

Ето преглед на средната мощност за обикновените електрически домакински уреди и инструменти.

Забележка: Това са общи номера, които може да не се отнасят за вашите конкретни елементи. Винаги проверявайте мощността на всяко електрическо устройство, което искате да продължите да работи с генератор.

Как да изчислим времето на работа на генератора

Времето на работа на генератора, задвижван с гориво, обикновено се изразява при половин товар (50% капацитет) или четвърт товар (25% капацитет) с пълен резервоар. Вземете следния пример. Генераторът има 8 часа време на работа при половин товар. Ако това е генератор с работна мощност 2000 вата, тогава той може да работи 8 часа, когато натоварването се поддържа на 1000 вата.

Времето на работа на соларните преносими генератори се измерва във ватове на час или „WH“. Тъй като няма резервоар за гориво, времето на работа зависи от това колко голям е свързаният товар.

Други важни времеви цифри са колко слънчеви часа трябва да бъдат напълно заредени.

Повечето слънчеви генератори също включват акумулаторни батерии. В този случай е важно да се вземе предвид и броят на часовете за пълното зареждане.

Инсталиране на превключвател за прехвърляне и предотвратяване на обратното подаване

Превключвателят за прехвърляне е от съществено значение за домашните генератори в режим на готовност. Той свързва генератора към дома чрез мрежата за комунални услуги. Превключвателят за прехвърляне предотвратява включването на генератора едновременно с редовното захранване. Когато и двете захранвания са свързани, рискувате от пожари и изгаряне на вериги.

Позволете на професионалист да инсталира превключвателя за трансфер вместо вас. Това е прецизна работа, която може да доведе до токов удар, ако не се направи правилно.

Друга причина, поради която превключвателят за трансфер е важен, е да се предотврати обратното подаване . Обратното подаване се получава, когато генераторът изпраща електрически вълни в обратна посока на нормалния си поток. Това е силно опасно и животозастрашаващо.

Обратното подаване може да възникне, когато генераторът е свързан към основната мрежа на района. Може да се случи и когато генератор е включен директно в основните изводи на сградата.

Никога не опитвайте нито една от двете връзки. Винаги свързвайте преносимия генератор към сграда към основната мрежа от комунални услуги чрез превключвател. Внимателно следвайте инструкциите за употреба на преносимия генератор и вземете всички необходими предпазни мерки.

Видове магазини и колко магазина са ви необходими

По-добре е да имате няколко изхода на вашия преносим генератор. Има две основни причини да имате няколко изхода на преносим генератор.

Първата причина е да разпределите товара. Товарът е броят на уредите, свързани към генератора. Разпределянето на тези връзки в няколко изхода улеснява генератора да поддържа мощността стабилна.

От друга страна, не се препоръчва да се използват всички търговски обекти едновременно. Използването на всички изводи на генератора едновременно кара генератора да работи много усилено. За продължителен период от време това може да доведе до претоварване или претоварване. Претоварен генератор поврежда всички свързани устройства, включително самия генератор.

Втората причина, поради която наличието на няколко изхода на генератор е полезно, е за разнообразието от видове изводи. Повечето преносими генератори са оборудвани с два стандартни изхода; щепсел 120 волта 20 ампера и щепсел 120/240 волта 30 ампера.

Обърнете специално внимание на усилвателите и волта, необходими за свързаните устройства. Не свързвайте устройства, които преминават през споменатите волта и усилвателите. Ако генераторът не е оборудван с автоматичен прекъсвач, вземете го. Това защитава както свързаните ви чувствителни устройства, така и генераторите.

Преносимите генератори, които са проектирани да имат достатъчно стабилна мощност за чувствителни електрически устройства, също имат допълнителен тип щепсел. Някои леки ръчни преносими генератори дори имат USB порт.

Полезни допълнения към преносими генератори с гориво

Понякога не можете да намерите перфектния преносим генератор с всички функции, които искате. За щастие, някои генератори могат да бъдат настроени в по-лесни за употреба единици. По-долу има няколко преносими функции на генератора, които могат да бъдат добавени към генератора от квалифициран техник.

Индикатор за гориво

Проследяването на резервоара за гориво на преносим генератор е важно. Вие не искате генераторът да остане без гориво по време на аварийни ситуации, но не искате да бъдете прекалено пълни.

Проверката на количеството останало гориво е трудна при определени проекти. Това лесно се решава с манометър за гориво. Визуалното също напомня за достатъчно гориво на склад.

Стабилизатор на горивото

Изпразването на резервоара за гориво на преносим генератор е дори по-трудно от проследяването на това колко е пълен. Ето защо много хора избират резервоарът за гориво да се напълни до известна степен. Оставянето на генератор на празен ход с гориво вътре в него води до повреда на машината. Използването на стабилизатор на горивото предотвратява повреди като корозия и възможни проблеми със стартирането.

Батерия за Push Start

Много преносими генератори имат стартиране. Това означава, че трябва да се издърпа кабел, за да се включи. Издърпването е малко по-трудоемко, тъй като често се налага да дърпате няколко пъти с голяма сила. Особено за възрастните хора, прекъсването е пречка.

За щастие, много по-нови модели вече включват пусков старт или електрически старт. Ако случаят не е такъв, това може да се добави към генератора. За начало с бутон преносимият генератор се нуждае от батерия. Някои преносими генератори вече са снабдени с батерия, но тя може да бъде инсталирана при необходимост. След това квалифициран техник може да монтира генератора с всички кабели, необходими за натискане.

Безжично дистанционно стартиране

По-нова функция на преносимите генератори е безжично дистанционно стартиране. Генераторът е снабден с безжичен ключ, който може да включи генератора от разстояние. 80 фута е често срещано разстояние за тези видове генератори. Безжичното дистанционно стартиране е добър вариант за преносими генератори на работното място.

Ауспуси

Няма как да го заобиколим, преносимите генератори са силни. Особено преносимите генератори с най-голяма мощност вдигат много шум. Има обаче по-тихи опции като инверторни генератори и слънчеви генератори.

Има решение и за преносими генератори, задвижвани с гориво. Някои дизайни могат да бъдат оборудвани с ауспуси за намаляване на шума. Ауспусите няма да направят преносимия генератор напълно безшумен, но помага.

 

Водещи Продукти

 

Генератор за ток 0.950 KW двутактов -монофазен- 1 година гаранция | Rudimpex.com
ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК 2.8 KW монофазен- 1 година гаранция
Генератор за ток Bulpower - бензинов BS 3500 - дигитален - 3.5 kw - монофазен 220V - с медни намотки | Rudimpex.com

Генератор за ток 0.950 KW двутактов -монофазен- 1 година гаранция | Rudimpex.com

Цена: 175.00лв.
Каталожна цена: 350.01лв.
Отстъпка: 175.01лв. (50.00%)
 

ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК 2.8 KW монофазен- 1 година гаранция

Цена: 370.00лв.
Каталожна цена: 740.00лв.
Отстъпка: 370.00лв. (50.00%)
 
Генератор за ток Bulpower - бензинов 4,5 кв монофазeн с транспортна количка
ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК - 2,8 kW HYUNDAI -монофазен - AVR - 2 години гаранция | Rudimpex.com
Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн - 2 години гаранция

Генератор за ток Bulpower - бензинов 4,5 кв монофазeн с транспортна количка

Цена: 670.00лв.
Каталожна цена: 1,340.01лв.
Отстъпка: 670.01лв. (50.00%)
 

ГЕНЕРАТОР ЗА ТОК - 2,8 kW HYUNDAI -монофазен - AVR - 2 години гаранция | Rudimpex.com

Цена: 680.00лв.
Каталожна цена: 1,360.00лв.
Отстъпка: 680.00лв. (50.00%)
 

Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн - 2 години гаранция

Цена: 1,020.00лв.
Каталожна цена: 2,040.00лв.
Отстъпка: 1,020.00лв. (50.00%)
 
Генератор за ток Bulpower - BS 6500 - 6.5 kw - монофазен - бензинов - дигитален - AVR - Rudimpex.com
Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн / трифазен- 2 години гаранция
Бензинов генератор 7.5 KW за монофазен ток с ел. стартер и транспортна количка - 2 години гаранция

Генератор за ток Bulpower - BS 6500 - 6.5 kw - монофазен - бензинов - дигитален - AVR - Rudimpex.com

Цена: 1,050.00лв.
Каталожна цена: 2,100.01лв.
Отстъпка: 1,050.01лв. (50.00%)
 

Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн / трифазен- 2 години гаранция

Цена: 1,050.00лв.
Каталожна цена: 2,100.01лв.
Отстъпка: 1,050.01лв. (50.00%)
 

Бензинов генератор 7.5 KW за монофазен ток с ел. стартер и транспортна количка - 2 години гаранция

Цена: 1,200.00лв.
Каталожна цена: 2,400.01лв.
Отстъпка: 1,200.01лв. (50.00%)
 
Генератор за ток Bulpower - 7.5 KW - BS 750 - бензинов - дигитален - монофазен - 2 години гаранция
Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн -Автоматична старт стоп система- 2 години гаранция
Бензинов генератор 7.5 KW за трифазен и монофазен ток с ел. стартер и транспортна количка

Генератор за ток Bulpower - 7.5 KW - BS 750 - бензинов - дигитален - монофазен - 2 години гаранция

Цена: 1,200.00лв.
Каталожна цена: 2,400.01лв.
Отстъпка: 1,200.01лв. (50.00%)
 

Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн -Автоматична старт стоп система- 2 години гаранция

Цена: 1,250.00лв.
Каталожна цена: 2,500.01лв.
Отстъпка: 1,250.01лв. (50.00%)
 

Бензинов генератор 7.5 KW за трифазен и монофазен ток с ел. стартер и транспортна количка

Цена: 1,340.00лв.
Каталожна цена: 2,680.01лв.
Отстъпка: 1,340.01лв. (50.00%)
 
Генератор за ток - бензинов - 6,5 KW - монофазeн и трифазен ток -Автоматична старт стоп система- ATS ТАБЛО- 2 години гаранция
Бензинов генератор 7.5 KW за монофазен ток с ел. стартер и транспортна количка - ATS табло- 2 години гаранция
Бензинови генератори 7.5 KW за трифазен и монофазен ток комбинирано с автоматика и автоматично старт-стоп табло- 2 години гаранция

Видове Заваряване

Дата: 09 Сеп 2020

Различни видове заваряване и за какво се използват

Помните ли филма от 80-те, Флашданс? Водещата жена, Дженифър Бийлс, беше заварчик през деня в стоманодобивна фабрика в Питсбърг и за много хора това беше първият поглед върху това, което заварчикът прави за прехраната си.

Дженифър със сигурност направи заваряването да изглежда бляскаво, въпреки че филмът, да не говорим за уменията на Джен като заварчик, и двамата бяха подложени на критики.

Съобщава се, че след това Джен е казала, че е учила заваряване два месеца преди началото на снимките, но тъй като режисьорът искал повече искри пред камерата, тя била принудена да свърши ужасна работа. 

Въпреки това, което филмите изобразяват, заваряването, разбира се, е сериозна работа. Използва се за свързване на метални парчета и е много квалифицирана работа. И така, какви са различните видове заваряване и за какво се използват в индустрията?

MIG заваряване

MIG заваряването е един от най-лесните видове заваряване за начинаещи, които могат да се научат. MIG заваряването всъщност е два различни вида заваряване. Първият използва гола тел, а вторият поток сърцевина.

MIG заваряване с гола тел може да се използва за свързване на тънки метални парчета. FIG сърцевина MIG заваряване може да се използва на открито, тъй като не изисква разходомер или подаване на газ. MIG заваряването обикновено е заваряване по избор за ентусиасти „направи си сам“ и хоби заварчици, които нямат пари да похарчат за скъпо оборудване.

Стиково заваряване 

Заваряването с електроди, известно още като дъгова заварка, го прави по старомоден начин. Заваряването с електроди е малко по-трудно за овладяване от заваряването с МИГ, но можете да вземете оборудване за заваряване с електроди за много малко, ако искате да си направите у дома. Заваряването с електроди използва електроди за заваряване.

TIG заваряване

TIG заваряването е изключително универсално, но също така е една от най-трудните за заваряване техники за заваряване и TIG заварчиците са квалифицирани хора.

За TIG заваряване са необходими две ръце. Едната ръка подава пръчката, докато другата държи TIG факел. Тази горелка създава топлината и дъгата, които се използват за заваряване на повечето конвенционални метали, включително алуминий, стомана, никелови сплави, медни сплави, кобалт и титан.

Плазмена дъгова заварка

Плазмената дъгова заварка е прецизна техника и често се използва в космическите приложения, където дебелината на метала е 0,015 инча. Един пример за такова приложение би бил върху лопатка на двигателя или въздушно уплътнение. Плазмената дъгова заварка е много подобна по техника на TIG заваряване, но електродът е вдлъбнат и йонизиращите газове вътре в дъгата се използват за създаване на топлина.

Електронно лъчево и лазерно заваряване

Електронно-лъчевото и лазерното заваряване са изключително прецизни, високоенергийни заваръчни техники.

Газово заваряване

Газовото заваряване вече се използва рядко и до голяма степен е заменено от TIG заваряване. Комплектите за газово заваряване изискват кислород и ацетилен и са много преносими. Все още понякога се използват за заваряване на парчета отработени газове заедно.

Понастоящем има остър недостиг на квалифицирани заварчици в България и останалия свят, така че за младите хора, които решат да започнат кариера като заваръчен техник, перспективите за работа са добри.

 

 

Водещи продукти

 

Заваръчна тел ф 0.9 мм х 1кг - тръбно-флюсова
Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13
Инверторен електрожен MMA160 - IGBT- ARC- 160 реални ампера - 5.6 kVA - с цифров LED дисплей - маска - ръкохватка - кабели - електроди до 3.2 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com

Заваръчна тел ф 0.9 мм х 1кг - тръбно-флюсова

Цена: 30.00лв.
Каталожна цена: 60.01лв.
Отстъпка: 30.01лв. (50.00%)
 

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13

Цена: 38.00лв.
Каталожна цена: 76.01лв.
Отстъпка: 38.01лв. (50.00%)
 
Инверторен електрожен MMA200 - IGBT - ARC - VRD - 6.2 kVA - 220V - 200 реални ампери - горещ старт - цифров LED дисплей - маска - ръкохватка - кабели - електроди до 4 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
Портативен / Mini Инверторен електрожен MMA 160 - IGBT - ARC - ММА - 160А реални ампера - 5.6 kVA - с цифров LED дисплей и соларна маска - електроди до 3.2 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
Инверторен електрожен MMA200 - IGBT - ARC - VRD - 6.2kVA - 220V - 200 реални ампери - горещ старт - цифров LED дисплей - автоматична соларнa маска - обикновена маска - ръкохватка - кабели - електроди до 4 мм - високо качество - 1 година гар
Професионален инверторен електрожен MMA250 - IGBT - ARC - 6.7 kVA - 220V - 250А реални ампери - горещ старт - с цифров LED дисплей - маска - ръкохватка - електроди до 5 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
Професионален инверторен електрожен Greenyard MMA250 - IGBT - ARC - 6.7 кVA - 220V - 250 реални ампери - горещ старт - цифров LED дисплей - соларна маска - ръкавици - електроди до 5 мм - високо качество - 1 година гаранция
ПРОФЕСИОНАЛЕН Инверторен електрожен -TIG250 за безгазово ММА и газово TIG заваряване с Аргон - TIG 250А - MMA 200А - IGBT - ARC - 250A - горещ старт - реални ампери - аксесоари - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com

Регулиране на карбуратор на моторен трион - резачка за дърва

Дата: 07 Юли 2020

Регулиране на карбуратор на моторен трион - резачка

 

В тази статия ще ви научим как да си регулирате моторният трион в домашни условия, без наличие на оборотомер и друга техника. За целта е необходимо да имате една отвертка, един чифт ръце и поне едно ухо...това разбира се е в кръга на шегата. Единственото, което ви е нужно е малка отвертка.

Първо да поясним, че такова нещо като регулиране на въздух и бензин при резачките за дърва няма! Тук се регулират ниски, високи обороти и дроселовата клапа - т.е. колко да е отворена. Има три отвора с болтове за регулиране на оборотите на резачката. На единият пише "L", което означава Low - ниски обороти, а на другият "H", което означава High - високи обороти и още един обикновено е обозначен с "LA" - дроселовата клапа. "L" и "H" винаги са един до друг, а отворът за дроселовата клапа по принцип е под тях. Преди да регулираме машината е добре да е загряла ако това е възможно.

Как става регулирането?

1. Болтчетата "L" и "H" се завиват до край и след това се развиват оборот и половина, а болчето на дроселовата клапата - "LA" се развива и завива като се гледа кога започва да завърта клапата и тогава се навива около половин оборот.

2. След това палите машината, давате газ до край и започвате да затягате болтчето "Н" докато достигне максимални обороти. Достигането на максимални обороти се преценява на слух, след като не разполагате с оборотомер. Различните моторни триони работят при различни максимални обороти и обикновено максималните обороти на които трябва да работи резачката са по-ниски от тези на които може да я накарате да работи като регулирате карбуратора. Марковите резачки имат тапи на карбуратора за да избегнат регулирането има на по-високи обороти от колкото е проектирана машината. При неналичие на оборотомер вие трябва да се доверите на слуха си и е препоръчително когато достигнете максималните обороти да върнете леко винтчето, т.е. да не регулирате резачката да работи на максимума.

3. След като сте регулирали високите обороти пускате газта и идва ред на ниските обороти. Газ не се подава, а само се върти болтчето "L" - когато го завивате се вдигат оборотите, а когато го развивате се понижават. Ако ви харесва как са оборотите подавате рязко газ и ако резачката глъхне трябва да се отвие малко болтчето "L" (оборотите ще падат) и така докато започне да се форсира без да глъхне. При развиване на болтчето "L" докато резачката започне да се форсира без да глъхне оборотите се дорегулират с болчето на дроселовата клапа - "LA".

ВНИМАНИЕ! Предложеният вариант на регулиране на машината не гарантира нейната дългосрочна безаварийна работа. Сами разбирате, че на слух не могат да се нагласят примерно 12.500 об/мин. Всеки опит за ремонт на личните Ви резачки за дърва е на Ваша собствена отговорност!

Регулирането на моторният трион - резачка трябва да се извършва в специализиран сервиз от сервизен техник снабден с оборотомер! 

Водещи продукти

 

 

Високо Качество моторен трион - резачка за дърва GREENYARD CS5200 - 52 куб.см / 40 см - 2.2 kw - 1 година гаранция
   

 

 

ПОРЪЧАЙТЕ ОНЛАЙН или ПО ТЕЛЕФОН : 0886 373972, 0887 595377

Зимата може да идва

Дата: 31 Окт 2019

Зимата може да идва

 

Правилно съхраняване на моторните коси

След дълги месеци употреба Вашата моторна коса се нуждае от почивка. За да бъде готова за работа на пролет, е добре преди да я оставите на съхранение през зимата да вземете под внимание следните съвети относно нейната поддръжка:

 

 
 
 
 
 

Внимание

Моля, преди да използвате моторния си уред да прочетете инструкцията за употреба и ако имате въпроси да се обърнете директно към Вашия дилър.

КАКВО Е ММА ЗАВАРЯВАНЕ?

Дата: 20 Юни 2019

КАКВО Е ММА ЗАВАРЯВАНЕ? 
 
Дугово заваряване без защитен газ
Дъгата и заваръчната вана са защитени с помощта на определени минерали, които създават газове и шлаки по време на заваряване. Най-важният процес е заваряване с метални дъги с покрити електроди. Следва да се споменат следните процеси на електродъгово заваряване без защитен газ:
 
Дъгова заварка с покрити електроди (SMAW)
Гравитационно заваръчно заваряване с покрити електроди
Дъгова заварка с флюсово запълваща тел (FCAW)
Заваряване под налягане (SAW)
Дъгова заварка с покрити електроди
Заваряването на дъга с покрити електроди изисква електрод, който е направен от сърцевина от стомана и покритие. Дъгата изгаря между края на покрития електрод и обработвания детайл. Стоманената сърцевина се стопява в заваръчната вана и осигурява необходимия пълнежен материал. Покритието създава защитни газове и шлака по време на заваряването, които защитават дъгата и заваръчната вана, като по този начин позволяват да се произвеждат заварки, неповлияни от вредния атмосферен въздух. Заваряването дава заваръчни газове и ожесточена светлина.
 
Дъговата заварка с електрод с покритие е типичен процес на ръчно заваряване. Електродът има ограничена дължина, което означава, че процесът на заваряване често се прекъсва и работното време се използва лошо.
 
Многото спирания обикновено означават, че дъгата се запалва само 25-60% от работното време. Бяха предприети много инициативи за подобряване на производителността на заваряването на ММА.
 
Използването на телени електроди, които се подават непрекъснато, може да увеличи производителността, но това е причинило проблеми с покритието. Обаче, този проблем е решен чрез използването на тел с флуоресценция и чрез заваръчна дъгова заварка, където покритието е или вътре в телта, или поставено свободно върху повърхността на заваръчния шев.
 
Дъгата изгаря между топящия се електрод и детайла. Когато покритието се изгаря / разтопява, той произвежда защитни газове и шлака, които защитават заваръчния басейн. Шлаката трябва да се отстрани след заваряване на всеки цикъл. Често се самоизключва.
 
Дъговата заварка с покрити електроди (SMAW) се използва предимно за заваряване в нелегирани, нисколегирани и високолегирани стомани с дебелина от около 2 mm, например заваряване на стоманени конструкции, съдове под налягане, конструкция на кораби и други подобни строителство в едно производство или малка серийна продукция. При работа на по-голямо серийно производство е полезно да се използват заваръчни процеси, които са по-лесни за механизиране.
 
 
 

 

ВИСОКО КАЧЕСТВО инверторни електрожени на най-ниски цени в България от Rudimpex.com

Голямо разнообразие от много качествена заваръчна техника за Вашите нужди от Rudimpex.com: инверторни електрожени, телоподаващи устройства CO2, апарати за плазмено рязане, апарати за точково заваряване, маски за заваряване, всичко това може да откриете тук. Гаранция и сервиз на заваръчна техника. Резервни части за заваръчна техника. Доверете се на качеството и професионализма които предлагаме. Най-ниски и изгодни за вас цени в България. Рудимпекс ООД е директен вносител на заваръчна техника. Продажба на едро и дребно. Търсим партнъори по градовете. Бърза доставка до 24 часа. 

 
 

Водещи продукти

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13
Инверторен електрожен MMA160 - IGBT- ARC- 160 реални ампера - 5.6 kVA - с цифров LED дисплей - маска - ръкохватка - кабели - електроди до 3.2 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
Инверторен електрожен MMA200 - IGBT - ARC - VRD - 6.2 kVA - 220V - 200 реални ампери - горещ старт - цифров LED дисплей - маска - ръкохватка - кабели - електроди до 4 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com

Соларна маска за заваряване - Автоматична- Black - регулиране на затъмнението 9-13

Цена: 38.00лв.
Каталожна цена: 76.01лв.
Отстъпка: 38.01лв. (50.00%)
 
Портативен / Mini Инверторен електрожен MMA 160 - IGBT - ARC - ММА - 160А реални ампера - 5.6 kVA - с цифров LED дисплей и соларна маска - електроди до 3.2 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
Инверторен електрожен MMA200 - IGBT - ARC - VRD - 6.2kVA - 220V - 200 реални ампери - горещ старт - цифров LED дисплей - автоматична соларнa маска - обикновена маска - ръкохватка - кабели - електроди до 4 мм - високо качество - 1 година гар
Професионален инверторен електрожен MMA250 - IGBT - ARC - 6.7 kVA - 220V - 250А реални ампери - горещ старт - с цифров LED дисплей - маска - ръкохватка - електроди до 5 мм - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
Професионален инверторен електрожен Greenyard MMA250 - IGBT - ARC - 6.7 кVA - 220V - 250 реални ампери - горещ старт - цифров LED дисплей - соларна маска - ръкавици - електроди до 5 мм - високо качество - 1 година гаранция
ПРОФЕСИОНАЛЕН Инверторен електрожен -TIG250 за безгазово ММА и газово TIG заваряване с Аргон - TIG 250А - MMA 200А - IGBT - ARC - 250A - горещ старт - реални ампери - аксесоари - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com
 

КАКВО Е МИГ / МАГ ЗАВАРЯВАНЕ?

Дата: 13 Юни 2019

КАКВО Е МИГ / МАГ ЗАВАРЯВАНЕ?
MAG Заваряване с твърда жица
Газовият метал Заваряването или заваряването със защитен газ, както често се нарича, е процес на заваряване, който използва топлината на електрическа дъга, установена между непрекъснато захранван проводник и детайла. По време на този процес жицата ще се стопи и металът на заварката ще се прехвърли към детайла.
 
Заваръчната вана винаги е защитена с щит от газ, за ​​да се предпази както топилната тел, така и заваръчната вана от кислорода и азота във въздуха. Ако тези газове влизат в атмосферата на защитен газ, той може да причини порьозност в заваръчния шев. Външните смущения, като напр. Откъм отворени врати и прозорци, могат да предизвикат издухване на защитния газ.
 
Също така вентилационните потоци могат да повлияят на мястото на заваряване и защитния газ. Екраниращият газ обикновено се разделя на два подметода според използвания тип защитен газ.
 
MIG заваряване е заваряване в атмосфера на инертен газ, което означава заваряване с защитен газ, който не реагира с други вещества. Инертните газове са например аргон и хелий, от които аргонът се използва повече в европейския регион. Обикновено процесът се нарича MIG заваряване, дори когато инертният газ се смесва с малки количества О2, СО2, Н2 или подобни вещества.
 
MAG заваряване
MAG заваряване е заваряване в атмосфера на реагиращи газове, или както се нарича: защитен от активен газ. Това означава, че газът се отделя в дъгата и в по-голяма или по-голяма степен реагира със заваръчната вана. CO2 се използва главно като защитен газ, поради което процесът е известен също като CO2 заваряване.
 
Предимства на MIG / MAG заваряването:
 
Методът е финансово атрактивен поради високата скорост на заваряване и поради това, че може да се поддържа продължително време на дъга, тъй като няма често сменящи се електродни пръти.
Методът осигурява възможност за рационално заваряване на материали, които са трудни за заваряване.
Заваряването е възможно във всички положения.
Дъгата и заваръчната вана са ясно видими.
Обикновено е необходимо само малко последващо третиране на заварката.
Приложения
Заваряването MIG / MAG обикновено се използва с:
 
алуминий
Обикновени леки стомани
Неръждаеми стомани
Мед и медни сплави
В допълнение към горните метали този метод е подходящ за магнезий, никел и редица други метали и метални сплави.
 
MAG Заваряване с тел
В продължение на много години индустрията искаше полуавтоматичен процес на дъгова заварка с непрекъснато подаване на проводник без външно покритие и с по-висока скорост на отлагане, отколкото при твърда жица, известна от процеса на заваряване MAG.
 
Ако освен това се получи по-голяма безопасност срещу грешки при заваряване, така че този полуавтоматичен процес може да се използва за заваряване в по-дебели размери, където се използват традиционно покрити електроди, би било още по-добре.
 
Чрез потока от тел е възможно да се повлияе на физическите условия в дъгата и прехвърлянето на материала, както и да се повлияе върху металургичните условия. По този начин са създадени някои от недостатъците и ограниченията на МАГ заваряването с твърд проводник. Флюсовите жици за заваряване с променлив ток могат да бъдат произведени по същия начин като покритите електроди.
 
Предимства на MIG / MAG заваряването с тел: \ t
 
Методът е икономичен поради високата скорост на заваряване и защото е възможно да се поддържа дъгата за дълъг период от време, тъй като няма нужда от смяна на електрода.
Методът предлага възможност за рационално заваряване на трудни заваръчни материали.
Заваряването може да се извърши във всяко положение. Дъгата и заваръчната вана са напълно видими. Обикновено има само малко последващо лечение.
Рискът от сериозни грешки при заваряване се намалява в сравнение със заваряване с твърда жица.
 
 
 
 
 
 
 
Вижте всички нащи телоподаващи тук  : 
 
 

Водещи продукти

Инверторен електрожен ММА160 SUPER MINI - IGBT - 160А реални ампера - 5.6 kVA - електроди до 4 мм | Rudimpex.com
Tелоподващо устройство и инверторен електрожен,комбинирано 2 в 1 MIG/MMA, 160А, за безгазово заваряване | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, 160А, 6.8 kVA, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA, Аргон | Rudimpex.com

Инверторен електрожен ММА160 SUPER MINI - IGBT - 160А реални ампера - 5.6 kVA - електроди до 4 мм | Rudimpex.com

Цена: 119.99лв.
Каталожна цена: 199.99лв.
Отстъпка: 80.00лв. (40.00%)
 
3 в 1, Телоподаващ апарат MIG160А - Инверторен електрожен MMA160А - Електрожен с аргон LIFT TIG 160A, Комбиниран | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство и инверторен електрожен с функция Аргон, комбинирано 3 в 1 MIG/MMA/ Аргон, 200А, 7,5 kVA, професионално | Rudimpex.com
Телоподаващо устройство MIG 250A - Инверторен електрожен MMA 250А, 12.1 kVA , 2T/4T, Професионално, Комбинирано | Rudimpex.com
Многофункционален заваръчен апарат 4 в 1 MIG/MMA/CUT/LIFT TIG 285А,Професионален | Rudimpex.com
Прoфесионален Инверторен електрожен MMA 500A, 500 ампера, трифазен, 380V, IGBT | Rudimpex.com
Професионален аргонов заваръчен апарат за алуминий TIG 200A, AC / DC, Pulse, с функция електрожен | Rudimpex.com

Многофункционален заваръчен апарат 4 в 1 MIG/MMA/CUT/LIFT TIG 285А,Професионален | Rudimpex.com

Цена: 950.00лв.
Каталожна цена: 1,100.00лв.
Отстъпка: 150.00лв. (13.64%)
 

Прoфесионален Инверторен електрожен MMA 500A, 500 ампера, трифазен, 380V, IGBT | Rudimpex.com

Цена: 850.00лв.
Каталожна цена: 1,100.00лв.
Отстъпка: 250.00лв. (22.73%)
 

КАКВО Е TIG (ТИГОВО) ЗАВАРЯВАНЕ?

Дата: 06 Юни 2019

КАКВО Е ТИГОВО ЗАВАРЯВАНЕ?
Обозначението TIG идва от САЩ и е съкращение от Tungsten Inert Gas. Волфрамът - наричан още волфрам - е метал с точка на топене над 3300 ° C, което означава повече от два пъти точката на синтез на металите, които обикновено са заварени.
 
Инертният газ е същият като неактивния газ, което означава вид газ, който няма да се комбинира с други елементи. В Германия този метод се нарича WIG заваряване, а W означава wolfram. TIG заваряване е международно, стандартизирано обозначение за този метод на заваряване. Съгласно DS / EN 24063 този заваръчен процес има номер 141.
 
Принципът на ВИГ заваряване е процес на електродъгово заваряване, при който енергията на синтеза се произвежда от електрическа дъга, която гори между заготовката и волфрамовия електрод. По време на процеса на заваряване електродът, дъгата и заваръчната вана са защитени от вредното въздействие на атмосферния въздух от инертен защитен газ. С помощта на газова дюза защитният газ се води към зоната на заваряване, където замества атмосферния въздух.
 
TIG заваряването се различава от другите процеси на заваряване с факта, че електродът не се консумира като електродите в други процеси като MIG / MAG и MMA. Ако е необходимо да се използва пълнежен материал, той се добавя ръчно или автоматично като голи проводници.
 
Дъгата TIG
Както беше споменато по-горе, енергията на термоядрения синтез в TIG заваряването се произвежда в изгарянето на дъгата между волфрамовия електрод и детайла. Захранването с тел може да се извършва ръчно или механично.
 
В DC ​​TIG (постоянен ток) заваряване волфрам електрод обикновено е свързан с отрицателен полярност и детайла на положителна полярност. Според теорията на електроните отрицателно заредените електрони и положително заредените йони ще мигрират, когато дъгата се запали. AC TIG (променлив ток) се характеризира с факта, че напрежението променя полярността определен брой пъти, обикновено 100 пъти в секунда.
 
Предимства на приложението:
 
Осигурява концентрирано загряване на детайла.
Той осигурява ефективна защита на заваръчната вана чрез инертен защитен газ.
Тя може да бъде независима от пълнежния материал.
Материалите за пълнене не трябва да бъдат фино приготвени, ако е възможно само сплавянето.
Не е необходимо след обработка на заваръчния шев, тъй като не се получават шлака или пръски.
Места с труден достъп могат да бъдат заварени.
TIG заваряването обикновено се прилага в индустрии, изискващи висококачествено заваряване, като:
Офшорна индустрия
Комбинирани топлоелектрически централи
Нефтохимическата промишленост
Хранително-вкусовата промишленост
Химическа индустрия
Ядрена промишленост
Материали за ВИГ заваряване
Заваряване на тънки материали от неръждаема стомана
алуминий
никел
Никелови сплави
 
Вижте всички наши TIG електрожени тук : 
 
 

Водещи продукти

 
ПРОФЕСИОНАЛЕН Инверторен електрожен -TIG250 за безгазово ММА и газово TIG заваряване с Аргон - TIG 250А - MMA 200А - IGBT - ARC - 250A - горещ старт - реални ампери - аксесоари - високо качество - 1 година гаранция | Rudimpex.com  

 

 

 

 

ВИСОКО КАЧЕСТВО инверторни електрожени на най-ниски цени в България от Rudimpex.com

Голямо разнообразие от много качествена заваръчна техника за Вашите нужди от Rudimpex.com: инверторни електрожени, телоподаващи устройства CO2, апарати за плазмено рязане, апарати за точково заваряване, маски за заваряване, всичко това може да откриете тук. Гаранция и сервиз на заваръчна техника. Резервни части за заваръчна техника. Доверете се на качеството и професионализма които предлагаме. Най-ниски и изгодни за вас цени в България. Рудимпекс ООД е директен вносител на заваръчна техника. Продажба на едро и дребно. Търсим партнъори по градовете. Бърза доставка до 24 часа. 

Косачка за трева, тример за трева, как да я изберем ?

Дата: 08 Май 2019

 Как да изберем косачка за трева?

Изборът на косачка за трева или тример за трева не е лесна работа. Ако вашият нов помощник трябва напълно да удовлетвори очаквания ви и да ви служи няколко години, то при избора му трябва да се обърне внимание на следните фактори:

 •   Големина на площта за косене

 •   Неравност на площта за косене

 •   Наклон на площта за косене

 •   Честота на косенето

 •   Тип на тревната площ

 •   Физическа кондиция на работещия

 •   Предимства и недостатъци

 

Големина на площта за косене при избора на косачка за трева

Основен фактор при избора на косачка за трева е големината на площта, за която ще я използваме. От този параметър зависи препоръчителната широчина на косене а също и типа на машината. Косачката може да бъде ръчна, електрическа или с бензинов мотор.

Косачка за трева за малки площи

За по-малки площи (до 750 м2) напълно е достатъчна и електрическа косачка. Предимствата на такава косачка за трева са ниското тегло, по-лесната манипулация, минималните изисквания към поддръжка и нормалната покупна цена и експлоатационни разходи. За разлика от моторните резачки електрическите имат по-малък кош за събиране на тревата, което означава по-често изсипване и прекъсване на косенето.

Най-често тези косачки за трева нямат функцията за странично изхвърляне и мулчиране.  Като недостатък може да се отчете и това, че сте ограничен от дължината на захранващия кабел, което е особено непрактично при хълмисти терени и множество овощни дръвчета.

 

 

Косачка за трева за големи площи

За по-големи площи (над 750 м 2) е по-подходящо да се избере бензинова косачка

 

Тези косачки обикновено имат по-голяма мощност от колкото електрическите, не са зависими от захранването с ток и допълнително имат редица подобрения, който ще ви помогнат за грижата за тревната площ. Такива подобрения са задвижването, странично изхвърляне на окосената трева, мулчиране, голям кош и др.

Поради факта, че при косене на площ от 1600 м2 с косачка с широчина на косене 53 см, ще изминете приблизително около 4 км, то за големи площи над 1800 м2 най подходящи са градинските трактори. Тези машини ще ви предложат не само най-малки усилия при максимален комфорт, но и по-голяма широчина на косене. Те имат по-голяма скорост и по-голям кош от класическата електрическа косачка. Съществен фактор при работата на големи площи може да бъде големината на коша за събиране на трева и големината на резервоара за гориво. И двете неща могат да са причина за преждевременно спиране на работата, което като цяло ще намали скоростта на косене. 

В зависимост от големината на площта трябва да се обърне внимание и на широчината на косене. На по-малки или по-хълмисти терени е добре широчината на косене да е по-тясна, а при по-големи и равни терени да е по-широка.

 

Неравен или хълмист терен

За хълмисти терени с множество дървета, храсти или лехи е подходящо да се избере косачка с бензинов мотор. По този начин отпада необходимостта от манипулация с електрически захранващ кабел. Дългият кабел би бил препятствие за вас при хълмист терен и постоянно би имало опасност от оплитане, спиране или пресичане на кабела.

С избора на косачка с електрически мотор получавате свобода на движението. Подходяща за такава площи е и по-тесния обхват на косене.  С по-тясната косачка ще завиете лесно и ще преминете и през стеснени места, където по-широка машина не може да достигне. 

За хълмисти терени е особено подходящо и задвижване на колелата, което ще ви улесни в манипулацията и ще ви даде комфорт.

 

Наклон на терена

И най-малкия наклон или нервност на терена може да ви създаде неприятности от бутането на косачката, особено когато кошът започне да се пълни. За такива площи ще ви се изплати да инвестирате в косачка със задвижване. Със задвижване на колелата са оборудвани различни модели, както моторни, така и електрически косачки. Някои типове косачки могат да бъдат оборудвани и със скоростен лост. Благодарение на тези функции те могат да се справят и с неравномерно наклонени терени. 

Бензиновите ротационни косачки по принцип са ограничени до определени наклони до 20°, заради горивото в резервоара. До 35° може да се използват електрически косачки. Терени с по-голям наклон от 35° може да се косят само с моторен или електрически тример за трева.

 

Честота на косенето

За често и регулярно косене може да е интересна косачка с функцията мулчиране, която надробява тревата на малки части и я връща обратно към корените и, като служи за природен тор. Ако косите в равномерни интервали, така че тревата да не израстне много, може да ви е достатъчна и машина с по-ниска мощност.

Ако не може да обръщате често внимание на вашата тревна площ и редовно да я косите, така че често се случва тревата да израстне много, по добре помислете за купуването на по-мощна моторна косачка, която може да се справи с по гъста или висока трева. Идеалният избор е такава с функция за странично изхвърляне, което ви позволява да събирате тревата по-късно и да не изсипвате често коша. 

За площи които нямат представителен характер или не служат за рекреация (например градини) и не се предполага тяхното редовно косене, може да се избере и гребенова косачка. Тя има извънредно широк обхват на дествие, може да окоси и яки бурени или дори се справя и с леторасли от 8 мм.

 

Тип на тревната площ

За тревни площи с представителен характер е най-подходяща вретеновата косачка, която благодарение на качествения чист сряз е изключително щадяща към тревата. Ако за такава тревна площ изберете и ротационна косачка, пак няма да сбъркате, но трябва да обърнете внимание да има регулиране на височината от около 20 мм. За представителни тревни площи, не се налага да използвате функцията мулчиране, така че не е нужно да търсите такава косачака. Тук обаче допълнително ще ви трябва още един помощник. Това е тример за трева или ножица за трева за да се справите с границите на тревните площи, с пространствата между храсти, лехи и дървета. 

Косене на тревни площи, които са предназначени за почивка – вили, селски градини и подобни, може да извършите с всяка ротационна косачка. За тревни площи от този тип най-добрият избор би бил косачка с повече степени на настройка на височината и с функция за странично изхвърляне, мулчиране. 

За тревни площи от ливаден тип е необходимо да изберете мощна косачка с бензинов мотор, голям по обем кош и възможност за настройване на по-голяма височина на косене, подходяща ще и функцията на страничното изхвърляне 

 

Физическа кондиция на обслужващия

Ако се предполага, че косачката ще бъде използвана от лице с по-малка физическа сила е по-добре да се избере машина с най-лесно обслужване. Това са например електрическите косачки, които са леки а за стартирането на мотора е достатъчно да се натисне бутона. В случаите на модели с бензинов мотор, за по-слаб човек изберете такава косачка, която има автоматичен стартер, така отпада нуждата от употреба на голяма сила за ръчно стартиране на мотора, което ще оцените през ранна пролет при по-ниски температури. 

Идеалният избор за физически по-слаби хора е и косачка с автоматично задвижване и централно настройване на височината на косене. В случай, че се спрете на модел без задвижване все пак е добре да изберете модел, при който всички колела са със съчмени лагери. 

 

Предимства и недостатъци

Ръчна косачка

Ръчните вретенови косачки са перфектният избор за косене на малки равни площи, които се поддържат често. Благодарение на ръчното задвижване, не изискват никакви допълнителни разходи за поддръжка и щадят околната среда.

Благодарение на специалното вретено с ножове във формата на винтова линия може да постигнете идеална тревна площ. 

Връхчетата на тревата, окосени с вретенова косачка не са разцепени и благодарение на това цялата тревна площ изглежда добре и представително. Поради отсъствието на мотор, вретеновите косачки са практически без емисии и безшумни.

 

 

Електрическа косачка

Електрическите косачки са подходящи за косене на малки и средни тревни площи. Благодарение на електрическото задвижване и малкия брой на движещите се елементи, тези косачки имат много тиха и екологична експлоатация и изискват почти минимална поддръжка. Друго предимство на почти всички косачки от нашата оферта е качественото шаси с малко тегло и благодарение на това манипулацията е лесна.

Благодарение на електрическия мотор и минималната необходимост от поддръжка, електрическите косачки имат добра покупна цена. Също така имат и функции свързани с безопасността на работа – авариен стоп, предпазители, системи за закрепване на кабела. 

 

 

 

 

 

 

 

Моторна косачка

Моторните косачки са подходящи за косене на средни и големи площи и особено, когато наблизо няма източник на електрическа енергия. Обърнете внимание на качеството на бензиновия мотор, защото моторът е сърцето на косачката. Може да изберете модели, които са оборудвани с централна система за регулиране на височината на косене или такива с ергономична форма на ръкохватките. Не е за пренебрегване автоматично задвижване на колелата а също и автоматичния стартер. Тези екстри разбира се отразяват и на цената, но ако такава косачка е предназначена за жени или за възрастни хора, то това не трябва да се пренебрегва.

От значение при избора са широчината на работната зона и големината на коша. От това зависи скоростта на косене. 

 За да обобщим всичко казано по-горе сме подготвили основните данни, фактори и показатели влияещи върху избора на косачката за трева в прост табличен вид.

При избора на косачка за трева не забравяйте да се запознаете с качествените предложения на фирма Rudimpex.


 

Как да изберете най-подходящата за вашето стопанство мотофреза

Дата: 27 Мар 2019

“Каква мотофреза да избера?” - често срещан въпрос от страна на нашите клиенти през последните години. Причината е, че мотофрезите се превърнаха във всекидневен и задължителен инвентар за всеки, който разполага с градина и желание сам да си произвежда плодове, зеленчуци и други блага от нея. 

Ползите от използване на мотофреза

В миналото, на мотофрезите се гледаше като на инвентар за хора, които притежават големи дворни места или градини и са решили да произвеждат по-сериозни количества плодове и зеленчуци, най-често за продан. Тази част от клиентите на мотофрези се е запазила, но развитието на сегмента води след себе си все повече машини, които да са от полза на всякакви стопани, с градини за лично ползване. 

Споменахме плодове и зеленчуци, но с това далеч не се изчерпват приложенията на една мотофреза. На практика тя е подходяща за обработка на земята, за отглеждане на най-разнообразни посеви. Можем да добавим етерично-маслени растения и цветя. Също така и ред други селскостопански дейности, изискващи довършителна обработка на почвата или механизирано окопаване около трайни насаждения. 

Ползите от използване на мотофреза са много. По правило обработката с мотофреза следва дълбоката оран, извършена с трактор и плуг. Тя е машината, която може да разбие и разтроши едри буци пръст останалите след плуга. Използва се също за окопаване в междуредията за унищожаване на плевелите. 

Фрезоването значително подобрява способността на почвата да поема и задържа дъждовната и поливна вода, ограничава се нейното изпаряване, улеснява се проникването на влагата в дълбочина. Подобрява също така въздушно-газовия и топлинен режим в почвата, което благоприятства развитието на растенията. Почвата се фрезова преди засяване, а междуредията се окопават периодично. 

Дори и в малката градина, където трактор не може да влезе, а дълбоката обработка се прави с права лопата (бел), мотофрезата е незаменима за ситно разбиване на буците. Използва се също така за вкопаване в почвата на внесен компост или оборски тор. Дори при малка 20–25 m² дворна оранжерия, фрезата е необходимост не само за подготовка на почвата за новия разсад, но и за разбиване на ситно на доставяния в чували оборски тор, който най-често е на буци. 

Най-важните изкисвания за правилен избор на мотофреза

Ще се спрем на най-важните изисквания, за да ви дадем насоки, които ще ви бъдат от голяма полза, при избора на механизиран помощник за градината. 

На каква цена?

Цените на мотофрезите варират в много голям диапазон: от такива, които започват около 150 лв., до модели по няколко хиляди лева. Затова е важно ясно да определите какви пари сте склонни да инвестирате, както и за какви цели.

 От кой производител?

На пазара има много производители на мотофрези, които на свой ред предлагат цяла гама от всякакви модели. Заедно с това има и много любители на всяка марка, както и на различните модели. Накратко: колкото фирми и модели, толкова и мнения и препоръки за качество. 

Противно на мнения от преди няколко години, мотофрезите с китайски двигател, които се славят с по-добра цена, са с добро качество, стига машината да е правилно подбрана и да е преценено натоварването, на което ще бъде подложена. 

Марковите модели предлагат по-добри експлоатационни качества при по-голямо натоварване, но и на съответната цена.

 Електрическа или с двигател с вътрешно горене?

Мотофрезите се делят на два големи класа, според вида си на задвижване: с електрически двигател и с двигател с вътрешно горене – съответно може да бъде бензинов или дизелов. 

Електрическите фрези са подходящи за по-леки дейности, а ограничението на кабела предполага работа около електрифицирано място, най-често около вилата или селската къща. Отлични са за работа в цветни градини и малки зеленчукови градини. Работната площ е до 30 см. Предимствата са ниското тегло и ниво на шум. Липсата на газове ги прави удобни и за работа в парници. Не на последно място, удобни за работа и от жени. 

Машините с двигател на бензин (или дизел) са доста по-мощни, но съответно са и по-тежки, нуждаят се от допълнително обслужване, по-шумни са. За сметка на това към тях може да се закача допълнителен инвентар като браздир, загърлячи, роторни косачки, пръскачки, механизирано изваждане на картофи и други кореноплодни, дори за теглене на ремарке. Работната ширина може да достигне до 100 см. Всички тези фактори правят мотофрезите с гориво подходящи за по-големи градини. 

С какъв инвентар?

Запитайте се съвсем практично: ще ви е ли необходим допълнителния инвентар, който идва с по-скъпите модели и съответно добавя към цената? Имате ли намерение да използвате ремарке, за което ще е необходима по-мощна мотофреза?

За да не давате пари за нещо, което няма да използвате, добре е да сте наясно със своите нужди и начин на ползване на мотофрезата.

Мотофрезите, които могат да теглят ремарке притежават скорости и са с мощност 5-7 конски сили. Това са сериозни машини, които са предназначени и за прикачане на допълнителен инвентар, който изредихме по-горе. Към тях задължително трябва да има и гумени колела, които често се предлагат към машите от този клас. Ако имате намерение често да превозвате различни товари, било то вътре във вашето стопанство или пък извън него, тогава определено имате нужда от подобна мотофреза. Във всички останали случаи можете да спестите от окомплектовка, ако нямате нужда от нея. 

Мотофрези Gardenia

Мотофрезите на Gardenia са сред най-предпочитаните от нашите клиенти

За каква по големина градина?

Освен площта на градината, добре е да се съобразите и с вида на почвата, която ще обработвате. По-глинестите и каменисти почви изискват по-мощна машина и може да се окаже, че електрическата фреза не е достатъчно мощна в някои случаи. 

Гаранционно обслужване.

Не на последно място, трябва да се осведомите и за гаранционното и извънгаранционно обслужване на мотофрезата. Може да съберете мнения и за нейните експлоатационни качества от хора, които вече я ползват, но както споменахме вече, имайте предвид, че всеки хвали своето, а и често ще попаднете на коренно противоположни мнения. 

Разгледайте офертите в нашия онлайн магазин. Преценете дали описаните характеристики ви удовлетворяват. Освен на сайта ни, можете да направите покупка и от наш магазин. При онлайн покупка, ще докараме мотофрезата до желан от вас адрес. Следете офертите ни, постоянно пускаме промоционални цени и изгодни предложения, особено в пролетно-есенния период. 

Винаги можете да отправите запитване и към нас, с радост ще се отзовем!

Какво е МИГ / МАГ заваряване

Дата: 01 Мар 2019

При МИГ/МАГ заваряването заваръчната дъга гори между топим метален електрод и заваряваното изделие в среда от защитен газ: въглероден диоксид, аргон или газова смес. Металният електрод е навит на ролка тел с диаметър от 0,6 до 3,2 mm. Големите диаметри, от 1,6 mm нагоре се използват предимно за наваряване на износени детайли. Телът може да има различен химичен състав и се подбира според заваряваните детайли. Освен това той може да бъде плътен или тръбно-флюсов. Телът се изтиква от телоподаващо устройство през шланг с максимална дължина 4,5 m и така достига до заварявания детайл.
Заваряването с апарати МИГ/МАГ има редица съществени предимства пред заварката с електроди и поради това в много случаи е за предпочитане, включително в домашната или занаятчийската работилница. Не случайно в специализираните източници на информация този метод единодушно се определя като най-универсалния и най-разпространен в цял свят. На първо място бихме поставили неговото приложение при едва ли не всички условия на заваряване.

С МИГ/МАГ апарат например се правят много по-лесно и качествено вертикални и таванни заварки, включително и от неспециалист, а като цяло технологията на заваряване се усвоява много бързо и лесно. На следващо място бихме поставили напълно чистия, без примеси, заваръчен шев, като тук познатата от заварките с електроди шлака напълно липсва. Освен че шевът става гладък и равномерен, без шупли и остатъци от шлака, МИГ/МАГ заварката е най-производителният метод от всички останали. При него липсва и досадното, а често пъти и причиняващо увреждане на зрението поради попаднали в очите твърди частички при работа без защитни прозрачни очила очукване на шлаката. Незаменимо предимство на МИГ/МАГ заваряването е възможността за заварка, включително и чрез точкуване, на ламарини с дебелина над 0,6 mm, както и на детайли с миниатюрни размери. Всеки, познаващ заварката с електроди, би се удивил колко лесно се заваряват тънки ламарини и най-важното при минимална вероятност от прогаряне. Това обяснява широкото приложение на МИГ/МАГ заваряването при ремонт на автомобилни купета. Друго много съществено предимство е минималното общо загряване на заварявания предмет във и около зоната на заварката. Това означава, че иначе неминуемите термични деформации при МИГ/МАГ заваряването са ограничени до минимум – още една предпоставка за успешна заварка на ламарини. Минималните деформации са много съществен фактор и при сглобяването на различни рамки от метални профили.


При МИГ/МАГ заваряването електрическата дъга гори между металния тел и заварявания детайл в газова защитна среда от въглероден диоксид, аргон или смес от газове. Силата на тока се регулира най-често стъпаловидно с превключвател, а скоростта на подаване на тела се регулира плавно в зависимост от дебелината на заваряваните детайли и силата на тока. Всъщност това е единственото, което човек трябва да усвои чрез практика и тук основно се крие умението за работа със заваръчния апарат.
Друго съществено предимство на МИГ/МАГ заваряването е възможността да се заварява широк диапазон от метали. При обикновените, ниско- и високолегирани стомани основно се използва въглероден диоксид, а при заварка на алуминий, мед и негови сплави се работи с аргон. При тези материали ограничението за заваряване с МИГ/МАГ апарати е, че минималната дебелина е 2 mm. За заварка на по-тънки изделия се препоръчва използването на апарати с импулсно подаване на ток и най-вече ВИГ заваръчни апарати.

 

Към предимствата на МИГ/МАГ заваряването от гледна точка на икономическата целесъобразност извън строго професионалните области на приложение трябва да добавим и сравнително ниската им цена, която при апаратите от по-нисък клас е не по-висока от 2–3 пъти цената на средно добър електрожен.
Единственият недостатък на този метод се проявява при заварки на открито, защото вятърът и влагата снижават защитния ефект на газа. Затова трябва да се работи на завет или на закрито.
Специално не посочваме области на приложение, защото МИГ/МАГ заваряването може да се използва успешно практически навсякъде – от домашната работилница и автосервизите до машиностроенето, химическата промишленост, изграждането на тръбопроводи и т.н.
оръчайте онлайн сега  или на тел: 0886 373972, 0876 373970

Как да изберем мотофреза от Rudimpex.com

Дата: 18 Апр 2018

Тази година земеделският сезон започна на по-ранен етап. Екипът на Рудимпекс ООД е наясно с трудностите в земеделският бранш, затова Ви предлагаме мотофрези на ниски цени, БЕЗ КОМПРОМИС НА КАЧЕСТВОТО внос от Германия с 2 години гаранция !

При избора на мотофреза е необходимо да си поставим следните въпроси:

1. За какво точно ще използваме мотофрезата?

2. За какъв период възнамеряваме да използваме мотофрезата?

3. Какви възможности да има мотофрезата?

 В целта ни да бъдем в услуга на клиента, ние желаем първо да консултираме клиентите си, за да си изяснят какво точно е необходимо да закупят, за да бъдат удовлетворени. Двете крайности не са в полза нито за нас екипът на Рудимпекс ООД, нито за клиента. Необходимо е да бъде направен балансиран избор на мотофреза, тъй като е неоправдано да закупите прекалено висок клас мотофреза или да се подведете от ниската цена и да се спрете на компромисен вариант, който в бъдеще да бъде във Ваш ущърб.

В по-ниският клас мотофрези позиционираме тези с по-малко на брой скорости, този клас са подходящи за обработване на малка площ земя. Тези машини са оборудвани с по-леки редуктори и са предназначени за по-леки натоварвания.

Ако сте от тези клиенти които желаят да използват максимално фрезата си и съответно да имат възможността освен да фрезоват, да могат да браздят, напояват, да пръскат с препарати за растителна защита, да прибират и транспортират реколта, то екипът на Рудимпекс ООД би Ви посъветвал да изберете по-висок клас машина, с повече на брой скорости и голямо оборудване. С бавните скорости, Вие можете да браздите по-прецизно, без да натоварвате машината, да се вадят картофи например или да се закачи ремарке за транспортни нужди. Редукторите на тези мотофрези са подсилени и предназначени за по-големи натоварвания.

Екипът на Рудимпекс ООД ще Ви консултира освен при избора ви на мотофреза и при последващото обслужване. Ние предлагаме и голям асортимент от резервни части за фрези.

Избор на парктроник система

Дата: 28 Фев 2018

Избор на парктроник система

Парктроникът се нарича още APS (Acoustic Parking System) – система за акустично паркиране. Тази екстра е доста популярна и се прилага в повечето автомобили. Както личи от наименованието, тя е създадена да улеснява водача на МПС да паркира возилото без проблеми и сблъсъци.

Специалистите посочват 2 основни вида парктроници. Единият е стандартният, който работи с ултразвук и именно този сигнал се анализира от датчика. Самата система мнозина са виждали по бронята на колите и включва приемник и излъчвател. Максималният обхват на ултразвуковия „лъч” е около метър и половина. Той се отразява, когато попадне на препятствие и се връща към датчика. (Казано с езика на биологията – с ултразвуково ехо се ориентират прилепите, делфините и някои други животни.) Клетката анализира ехото и според получените данни се пресмятат разстоянията до проблемните препятствия. Данните веднага излизат на екрана, който обслужва уреда.

Последното обаче не винаги е задължително. Има парктроници, които издават само звуков сигнал и по него шофьорът разбира как точно паркира автомобила и кога трябва да спре. Подобни „джаджи” обаче са отдавна в миналото, защото не са точни и могат да създадат проблем. Актуални са устройствата, които посочват разстоянието и те стават все по-точни, защото разработчиците добавят допълнителни датчици за увеличаване на точността. Те вече са 2, 4 и дори 8.

Най-добри са парктрониците с максимален брой датчици. Те събират повече информация за околната среда и препятствията, които логично правят и паркирането по-лесно. Самите устройства имат „видимост” в предната и задна зона на возилото и се контролират от захранването на фаровете. Когато паркирането е на заден ход, ток постъпва от „бялата лампа”. Ако маневрата е челна, автоматично се изключва задното ехо и се включват датчиците отпред. Те работят или до спиране на автомобила, или ако отчитането на разстоянието не се мени повече от 1 минута.

Накои от парктрониците имат аварийно включване на аларма или отчитане ако се приближава някакъв неподвижен предмет. Това е удобно за родния „релеф” по пътищата, особено в градско шофиране. Системата не е постоянно активна. Тя се изключва ако автомобилът развие над 5км/ч. Опасната близост, която активира предупреждението варира от 30 до 10 сантиметра разстояние от препятствието и зависи от модела на устройството. По принцип не подлежи на коригиране, защото е заложена в парктроника. Затова купуването на евтина „джажда” не се препоръчва.

Вторият основен вид работи с инфрачервени лъчи. (Подобно на дистанционните за телевизор, видео и т.н.) Той обаче е твърде „кекав” – влияе се от странични фактори – цвят на средата, материал на препятствието, влажност на въздуха... Вероятността да направи беля или да изключи отчитане в ключов момент е доста сериозна. Затова е добре пак да се мисли в избора на модели.

Според специалистите и коментари на запознати, един от добрите варианти е парктроник (4 Sensoren). Но и тук всичко е въпрос на вкус и финансови възможности.

Ксенонови Фарове - За и Против

Дата: 31 Яну 2017

Ксенонови фарове – „за” или „против”? Ксеноновите фарове за първи път сa монтирани на сериен автомобил през 1991 г. и по-точно в BMW седма серия. И от тогава досега се водят спорове „за” или „против”, т.е. едни ги хвалят (обикновено тези които вече имат такива), а други ги критикуват и отричат (тези които ги нямат още). И между другото и двете страни са прави донякъде. Ние ще се опитаме да изясним всички достойнства и недостатъци на ксеноновите фарове, а вие сами ще прецените дали си струва или не немалката инвестиция в тях.

 

Нека първо да разгледаме аргументите „за”. И така, ксеноновте светлини са много по-ярки от халогеновите: 3200 lm (лумена) за ксенона, срещу двойно по-малко за най-качествените H7 халогени – 1500 lm. Ксеноновте лампи са и много по-икономични: те отдават на 1W (ват) мощност 91 lm срещу 26 lm/W за халогена. Това позволява на един фар да се намали разхода от 55 W на 35 W, ако се ползват ксенонови лампи.Друго съвсем немаловажно предимство за ксеноновите лампи е че имат много по-дълъг живот от халогенните – 2000 часа срещу едва 450-500 часа. Освен това ксеноновите фарове не се повреждат от вибрациите. Това са основните предимства, които хич не са малко, в същото време имат и много недостатъци, за да разберем всичко правилно, ще изясним принципа на работа на ксеноновите лампи. Основното което е нужно да знаем е че в този вид лампи светлиния поток се генерира от йонизирането на смес от ксенон и други газове посредством т.нар. волтова дъга (също дъгов разряд или електрическа дъга) между два (обикновено волфрамови) електрода затворени в стъклен балон (капсула). Светлината която се генерира е бяла и както споменахме по-горе с много по-голяма яркост.

Тук вече започваме с недостатъците на касеноновите фарове. За този вид лампи не е достатъчно нормалното напрежение от 14 V в автомобила, налага се към схемата да се добави и инвертор, който да преобразува тока в подходящите параметри. В началото са били необходими 300 V, но с времето технологията се усъвършенства и вече са достатъчни 85 - 42 V и 400 kHz. Това говори, че специално за ксеноновите фарове лампите са много и различни, например модели D1, D2, D3 и D4 въобще не са взаимозаменяеми, още повече, че отзад имат и по още една буква R или S, която неслучайно е там. И в допълнение към всичко това, за първоначалното включването на тази вид лампи е необходимо доста по-голямо напрежение от 300V. За да се образува волтова дъга е необходимо много високо импуслно напрежение от порядъка на 25000V. Устройството което може да генерира такова стартово напрежение може да е както външно (за моделите D1), така и интегрирано в самата лампа (за моделите D1S). Характерното за тази технология е, че за да достигнат до номинална яркост на ксеноновите лампи са им необходими не милисекунди, а цели 15 секунди – именно за това време хладната лампа достига оптималната работна температура и яркост (разбира се, лампата се включва веднага, но чак след секунда започва да отдава едва 25% от потенциала си). Извода от това е следния – ксеноновите лампи не са подходящи за работа в непостоянен режим.

Друга особено важна характеристика на светлината добивана от този вид лампи е че късовълновото дъгово излъчване се разсейва силно от микронеравности. С прости думи казано – рефлекторите на ксеноновите фарове трябва да са много по качествени и гладки отколкото на обикновените халогеновите фарове, освен това самото стълко на фара трябва да е чисто (нещо което в нашите условия по пътищата е труднопостижимо). Ето защо ксенонови фарове и например „яка” Golf – ДВОЙКА са несъвместими технологи или по-точно едни истински ксенонови фарове с всичките им там инвертори и т.н. струват колкото самата ДВОЙКА, ако не и повече. Тук идва и следващия момент, „къси” и „дълги” светлини. При халогена е ясно една жичка – „къси”  плюс втора жичка и готово имаме и „дълги”, а при ксеноновата лампа с волтова дъга? Няма как да генерираш първо една а след това и втора волтова дъга до първата или да пуснеш двойно повече ксенон, за да се получат „къси” и „дълги” светлини. Решенията са следните: когато е една лампата във фара, се монтира малък електромотор (соленоид), който премества самата лампа с няколко милиметра напред или назад в зависимост от желания режим; или да се ползват две лампи една до друга или една след друга. И всъщност, под това се крие и популярното название „биксенон”.

И така – защо тези фарове са толкова скъпи, ами сами сметнете - лампа е скъпа и всички инвертори, и системи, и електроники за защита и управление на този вид фарове са много повече, отколкото може да си представите, даже стъклата за фаровете са с ултравиолетови филтри, защото светлината, която излъчват, е подобна на тази от дъгова електрозаварка. С една дума – ксенонови фарове, о да страхотни са, но ако можем да си позволим истински оригинални такива, а не евтини „китайски” ксенони, които нямат нищо общо с горе-описаната технология. Вярно, всичко е доста по-сложно, отколкото с обикновените фарове, а ако ги сравним със светодиодите? Това е тема, която си заслужава отделна статия, засега ще отбележа само, че техническите подробности и проблеми при светодиодните фарове не са по-малко от тук описаните.

Валути

Количка

Количката е празна.

Облужване на клиенти