Добре дошли в нашия магазин!


      

Rudimpex.com

Спести Пари! Живей по-добре!

Категории

Връзка с нас : 0886 373972

View My Stats

КАКВО Е ММА ЗАВАРЯВАНЕ?

Дата: 2019-06-20

КАКВО Е ММА ЗАВАРЯВАНЕ? 
 
Дугово заваряване без защитен газ
Дъгата и заваръчната вана са защитени с помощта на определени минерали, които създават газове и шлаки по време на заваряване. Най-важният процес е заваряване с метални дъги с покрити електроди. Следва да се споменат следните процеси на електродъгово заваряване без защитен газ:
 
Дъгова заварка с покрити електроди (SMAW)
Гравитационно заваръчно заваряване с покрити електроди
Дъгова заварка с флюсово запълваща тел (FCAW)
Заваряване под налягане (SAW)
Дъгова заварка с покрити електроди
Заваряването на дъга с покрити електроди изисква електрод, който е направен от сърцевина от стомана и покритие. Дъгата изгаря между края на покрития електрод и обработвания детайл. Стоманената сърцевина се стопява в заваръчната вана и осигурява необходимия пълнежен материал. Покритието създава защитни газове и шлака по време на заваряването, които защитават дъгата и заваръчната вана, като по този начин позволяват да се произвеждат заварки, неповлияни от вредния атмосферен въздух. Заваряването дава заваръчни газове и ожесточена светлина.
 
Дъговата заварка с електрод с покритие е типичен процес на ръчно заваряване. Електродът има ограничена дължина, което означава, че процесът на заваряване често се прекъсва и работното време се използва лошо.
 
Многото спирания обикновено означават, че дъгата се запалва само 25-60% от работното време. Бяха предприети много инициативи за подобряване на производителността на заваряването на ММА.
 
Използването на телени електроди, които се подават непрекъснато, може да увеличи производителността, но това е причинило проблеми с покритието. Обаче, този проблем е решен чрез използването на тел с флуоресценция и чрез заваръчна дъгова заварка, където покритието е или вътре в телта, или поставено свободно върху повърхността на заваръчния шев.
 
Дъгата изгаря между топящия се електрод и детайла. Когато покритието се изгаря / разтопява, той произвежда защитни газове и шлака, които защитават заваръчния басейн. Шлаката трябва да се отстрани след заваряване на всеки цикъл. Често се самоизключва.
 
Дъговата заварка с покрити електроди (SMAW) се използва предимно за заваряване в нелегирани, нисколегирани и високолегирани стомани с дебелина от около 2 mm, например заваряване на стоманени конструкции, съдове под налягане, конструкция на кораби и други подобни строителство в едно производство или малка серийна продукция. При работа на по-голямо серийно производство е полезно да се използват заваръчни процеси, които са по-лесни за механизиране.
 

Валути

Количка

Количката е празна.

Бюлетин

Въведете Вашия email за да се абонирате за Нашите промоции:

Намере ни във Facebook