Добре дошли в нашия магазин!


      

Rudimpex.com

Спести Пари! Живей по-добре!

Категории

Връзка с нас : 0886 373972

View My Stats

КАКВО Е TIG (ТИГОВО) ЗАВАРЯВАНЕ?

Дата: 2019-06-06

КАКВО Е ТИГОВО ЗАВАРЯВАНЕ?
Обозначението TIG идва от САЩ и е съкращение от Tungsten Inert Gas. Волфрамът - наричан още волфрам - е метал с точка на топене над 3300 ° C, което означава повече от два пъти точката на синтез на металите, които обикновено са заварени.
 
Инертният газ е същият като неактивния газ, което означава вид газ, който няма да се комбинира с други елементи. В Германия този метод се нарича WIG заваряване, а W означава wolfram. TIG заваряване е международно, стандартизирано обозначение за този метод на заваряване. Съгласно DS / EN 24063 този заваръчен процес има номер 141.
 
Принципът на ВИГ заваряване е процес на електродъгово заваряване, при който енергията на синтеза се произвежда от електрическа дъга, която гори между заготовката и волфрамовия електрод. По време на процеса на заваряване електродът, дъгата и заваръчната вана са защитени от вредното въздействие на атмосферния въздух от инертен защитен газ. С помощта на газова дюза защитният газ се води към зоната на заваряване, където замества атмосферния въздух.
 
TIG заваряването се различава от другите процеси на заваряване с факта, че електродът не се консумира като електродите в други процеси като MIG / MAG и MMA. Ако е необходимо да се използва пълнежен материал, той се добавя ръчно или автоматично като голи проводници.
 
Дъгата TIG
Както беше споменато по-горе, енергията на термоядрения синтез в TIG заваряването се произвежда в изгарянето на дъгата между волфрамовия електрод и детайла. Захранването с тел може да се извършва ръчно или механично.
 
В DC ​​TIG (постоянен ток) заваряване волфрам електрод обикновено е свързан с отрицателен полярност и детайла на положителна полярност. Според теорията на електроните отрицателно заредените електрони и положително заредените йони ще мигрират, когато дъгата се запали. AC TIG (променлив ток) се характеризира с факта, че напрежението променя полярността определен брой пъти, обикновено 100 пъти в секунда.
 
Предимства на приложението:
 
Осигурява концентрирано загряване на детайла.
Той осигурява ефективна защита на заваръчната вана чрез инертен защитен газ.
Тя може да бъде независима от пълнежния материал.
Материалите за пълнене не трябва да бъдат фино приготвени, ако е възможно само сплавянето.
Не е необходимо след обработка на заваръчния шев, тъй като не се получават шлака или пръски.
Места с труден достъп могат да бъдат заварени.
TIG заваряването обикновено се прилага в индустрии, изискващи висококачествено заваряване, като:
Офшорна индустрия
Комбинирани топлоелектрически централи
Нефтохимическата промишленост
Хранително-вкусовата промишленост
Химическа индустрия
Ядрена промишленост
Материали за ВИГ заваряване
Заваряване на тънки материали от неръждаема стомана
алуминий
никел
Никелови сплави
 
Вижте всички наши TIG електрожени тук : 
 

Валути

Количка

Количката е празна.

Бюлетин

Въведете Вашия email за да се абонирате за Нашите промоции:

Намере ни във Facebook