Добре дошли в нашия магазин!


      

Rudimpex.com

Спести Пари! Живей по-добре!

Категории

Връзка с нас : 0886 373972

View My Stats

КАКВО Е МИГ / МАГ ЗАВАРЯВАНЕ?

Дата: 2019-06-13

КАКВО Е МИГ / МАГ ЗАВАРЯВАНЕ?
MAG Заваряване с твърда жица
Газовият метал Заваряването или заваряването със защитен газ, както често се нарича, е процес на заваряване, който използва топлината на електрическа дъга, установена между непрекъснато захранван проводник и детайла. По време на този процес жицата ще се стопи и металът на заварката ще се прехвърли към детайла.
 
Заваръчната вана винаги е защитена с щит от газ, за ​​да се предпази както топилната тел, така и заваръчната вана от кислорода и азота във въздуха. Ако тези газове влизат в атмосферата на защитен газ, той може да причини порьозност в заваръчния шев. Външните смущения, като напр. Откъм отворени врати и прозорци, могат да предизвикат издухване на защитния газ.
 
Също така вентилационните потоци могат да повлияят на мястото на заваряване и защитния газ. Екраниращият газ обикновено се разделя на два подметода според използвания тип защитен газ.
 
MIG заваряване е заваряване в атмосфера на инертен газ, което означава заваряване с защитен газ, който не реагира с други вещества. Инертните газове са например аргон и хелий, от които аргонът се използва повече в европейския регион. Обикновено процесът се нарича MIG заваряване, дори когато инертният газ се смесва с малки количества О2, СО2, Н2 или подобни вещества.
 
MAG заваряване
MAG заваряване е заваряване в атмосфера на реагиращи газове, или както се нарича: защитен от активен газ. Това означава, че газът се отделя в дъгата и в по-голяма или по-голяма степен реагира със заваръчната вана. CO2 се използва главно като защитен газ, поради което процесът е известен също като CO2 заваряване.
 
Предимства на MIG / MAG заваряването:
 
Методът е финансово атрактивен поради високата скорост на заваряване и поради това, че може да се поддържа продължително време на дъга, тъй като няма често сменящи се електродни пръти.
Методът осигурява възможност за рационално заваряване на материали, които са трудни за заваряване.
Заваряването е възможно във всички положения.
Дъгата и заваръчната вана са ясно видими.
Обикновено е необходимо само малко последващо третиране на заварката.
Приложения
Заваряването MIG / MAG обикновено се използва с:
 
алуминий
Обикновени леки стомани
Неръждаеми стомани
Мед и медни сплави
В допълнение към горните метали този метод е подходящ за магнезий, никел и редица други метали и метални сплави.
 
MAG Заваряване с тел
В продължение на много години индустрията искаше полуавтоматичен процес на дъгова заварка с непрекъснато подаване на проводник без външно покритие и с по-висока скорост на отлагане, отколкото при твърда жица, известна от процеса на заваряване MAG.
 
Ако освен това се получи по-голяма безопасност срещу грешки при заваряване, така че този полуавтоматичен процес може да се използва за заваряване в по-дебели размери, където се използват традиционно покрити електроди, би било още по-добре.
 
Чрез потока от тел е възможно да се повлияе на физическите условия в дъгата и прехвърлянето на материала, както и да се повлияе върху металургичните условия. По този начин са създадени някои от недостатъците и ограниченията на МАГ заваряването с твърд проводник. Флюсовите жици за заваряване с променлив ток могат да бъдат произведени по същия начин като покритите електроди.
 
Предимства на MIG / MAG заваряването с тел: \ t
 
Методът е икономичен поради високата скорост на заваряване и защото е възможно да се поддържа дъгата за дълъг период от време, тъй като няма нужда от смяна на електрода.
Методът предлага възможност за рационално заваряване на трудни заваръчни материали.
Заваряването може да се извърши във всяко положение. Дъгата и заваръчната вана са напълно видими. Обикновено има само малко последващо лечение.
Рискът от сериозни грешки при заваряване се намалява в сравнение със заваряване с твърда жица.
 
 
 
 
 
 
 
Вижте всички нащи телоподаващи тук  : 
 

Валути

Количка

Количката е празна.

Бюлетин

Въведете Вашия email за да се абонирате за Нашите промоции:

Намере ни във Facebook